Foto: evusik
Také milé jarné, zelené pohostenie :-)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Špenát rozmrazíme a dáme na sitko stiecť z vody. Z bielkov ušľaháme sneh...
-
2
Do scedeného špenátu pridáme žĺtka, pretlačený cesnak, zmäknuté maslo a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Osolíme. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
-
3
Cesto rozotrieme na plech, na pečiaci papier a dáme piecť na 180°C asi na 12-15 minút.
-
4
Cesto necháme mierne vychladnúť, obrátime ho a stiahneme papier. Celkom vychladnuté cesto nakrájame na štyri časti
-
5
Plnka: tvaroh a maslo vyšľaháme, osolíme a pridáme nakrájanú pažítku.
-
6
jednotlivé pláty natrieme plnkou, trochu plnky si odložíme...
-
7
a dáme do chladničky odležať, najlepšie cez noc.
-
8
Potom celý rez potrieme zvyškom plnky
-
9
a ozdobíme
-
10
Podávame nakrájané na rezy samostatne alebo ako prílohu k studenému mäsu.
-
11
Na záver: tento rez je pekný aj ako roláda.... aj plnky sa dajú meniť, napr. výborná je bryndzová.... fantázii sa medze nekladú :-)
veľké zelené listy a chuťou je trochu iné ale trvá mi dlhšie ako špenát a
používam ju všade namiesto špenátu.Tak u mňa asi budú blitvové rezy,
milujem zelené s tvarohom.
ďakujem všetkým za pekné komentáre, potešili ma :-)
zašlem tak budete vidieť aké je to. Najčastejšie robím prívar a tiež s tými
tenkými kôrami, čo sa robí burek, s tvarohom a blitvou robím niečo
podobné bureku.
na leto, pretože tie listy obrthám a oni stále rastú znova a znova a ja
iba vymýšľam čo budem s ňou robiť...
hlavne čo sa týka náplne. Super, ukladám si.
krásny receptík, a foto ako od profíka