Špenátové halušky s kuracím mäsom a syrovou omáčkou

petraj - fotkapetraj, 28. januára 2013
Špenátové halušky s kuracím mäsom a syrovou omáčkou
Foto: petraj

tento recept patrí medzi moje najoblúbenejšie recepty, nie je zložitý a všetci ho majú radi.

4-6
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1
4 strúčiky
1
podľa potreby
350 g
2
4
3 strúčiky
2

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto na halušky : V menšom hrnci si rozpustíme zmrznutý špenátový pretlak, do rozpusteného pretlaku, pridáme pretlačené 4 strúčiky cesnaku, osolíme,trochu okoreníme,necháme vychladnúť. Do väčšej misky vysypeme polohrubú múku,pridáme celé vajce,štipku soli a vychladnutý špenátový pretlak.Cesto vypracujeme tak aby nebolo príliš riedke a ani pri velmi husté, také ako na halušky, ak by bolo moc husté pridáme trocha vody.Ak nám už voda na halušky vrie, dáme ich variť. Po vyplávaní na povrch necháme ešte asi minútu a potom halušky vytiahneme a prepchláchneme vlažnou vodou.oblejeme trochou oleja a premiešame aby sa nám nezlepili.

  2. 2

    Syrová omáčka s kuracím mäsom : kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, do vyššej panvice si dáme rozpáliť olej,do rozpáleného oleja pridáme nakrájané kuracie prsia, osolíme a okoreníme podla chuti,podusíme kuracie prsia do mäkka.Ak sú kuracie prsia už mäkké, pridáme smotanu na varenie. Ak nám smotana na varenie už vrie, pridáme do nej bambíno a miešame pokial sa nám bambíno nerozpustí, táto masa by mala zhustnúť tak aby bola z toho omáčka, ak je riedka, pridáme do nej bud ešte jedno bambíno ale ju len zatrepeme trochou polohrubej múky s mliekom.

  3. 3

    cibula nakoniec : dve väčšie cibule si ošúpeme a nakrájame na kolieska, obalíme v polohrubej múke a dáme vypražiť do rozpáleného oleja bud do panvice alebo do fritézy, ja to robím vo fritéze, je to rýchlejšie aj chutnejšie. Pražím cibulu do zlatista. K tomuto jedlu sa velmi hodí a bez nej toto jedlo nie je ono.

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
používateľ nemá avatar
plk
@petraj - vyskusajte na jar nazbierat listy medvedieho cesnaku.
Spenatove som uz robil vselico ale halusky este ne-eee :-). Tak skusim aj tieto Vase.
tak...špenátové halušky robievam...prsia v syrovej omáčke tiež...no nenapadlo ma to spojiť v jeden chod...určite vyskúšam...a sa na toto jedlo teším...
ja som robila aj mangold v syrovej omáčke-tiež výborné...
ďakujem, určite to skúsim aj s tým medvedím cesnakom :) pri tomto recepte určite nezabudnite na tú cibulku, výborne sa to k tomu hodí :)

Pridaj komentár k receptu: