Zelené halušky

garanco - fotkagaranco, 28. mája 2012
Zelené halušky
Foto: garanco

Inšpiráciou k tomuto receptu bolo staršie vydanie nejakého časopisu z obdobia , keď začínal rásť medvedí cesnak. Pripravila som ich ako "nokerle" k mäsu Zobraziť celý popisInšpiráciou k tomuto receptu bolo staršie vydanie nejakého časopisu z obdobia , keď začínal rásť medvedí cesnak. Pripravila som ich ako "nokerle" k mäsu s omáčkou.

2
porcie
10 minút
príprava
5-6 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
2 ks
200 g
 trochu




Postup

  1. 1

    Medvedí cesnak (ktorý sme si asi pred mesiacom uskladnili do mrazničky) rozmixujeme so soľou a vajíčkami na hladkú masu,

    Zelené halušky - obrázok 1
  2. 2

    tú vlejeme do múky, ak treba, dolejeme trochu vody, alebo pridáme múku a vypracujeme cesto, ako na halušky.

    Zelené halušky - obrázok 2
  3. 3

    Obvyklým spôsobom uvaríme halušky, scedíme a v mise ich polejeme trochou olivového oleja.

    Zelené halušky - obrázok 3
  4. 4

    Podávala som ich k belehradskému rezňu, ktorý nedávno pridala @Kucharka100, ( tu som všetky ingrediencie, okrem mäsa, rozmixovala na chutnú omáčku). Keďže som minule čítala, že človek si má naberať jedlo na malý tanierik, aby sa neprejedal, urobila som tak - obedovala som sama, ale na večeru dostal manžel "normálnu" porciu. Myslím, že tieto halušky možno jesť aj bez mäsa, napr. so syrom, bryndzou a zeleninovým šalátom.

    Zelené halušky - obrázok 4

Diskusia k receptu

domci4
vyzerajú božsky :) mňam! Takéto nepoznám, ale viem, že zo špenátu sú úžasné :)
hubata
Tá cesnaková príchuť zostane aj po uvarení v nich? Môže to byť dobré, a máš pravdu aj so syrom.... Ukladám, lebo sú krásne zelené, zelenšie tuším ako zo špenátu.
marianne69
parada a ja som bola presvedcena,ze su spenatove:-) medvedi cesnak mam nic nebrani spravit,mozno aj dnes na obed..mnam
garanco
Ďakujem žienky, @hubata , tá cesnaková chuť nie je veľmi výrazná, taká akurát (ja osobne neveľmi obľubujem silnú chuť cesnaku), a naozaj farebne sú oveľa krajšie, ako špenátové.
leomax
Vďaka za výborný nápad, určite to budem robiť!
danda3
Špenátové halušky robievam, mám ich rada, ale tieto Tvoje musia byť tiež super, majú krásnu sviežu zelenú farbu, ja by som ich zjedla len také samé, áno, napr. s bryndzou ako píšeš. ☺
denka75
Prepáčte ale neviem čo je medvedí cesnak...cesnak máme radi ale medvedí ?poradte...
ancicka
Tak toto isto vyskúšam.No musím si počkať,lebo medvedí cesnak ešte len vychádza zo zeme.Dnes ráno sme sa zasa prebudili do bielého rána.Cesnak má podľa minulých rokov dva týždne meškanie.kk




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia