Špenátové halušky s kuracím mäsom a syrovou omáčkou

Autor receptu: petraj

tento recept patrí medzi moje najoblúbenejšie recepty, nie je zložitý a všetci ho majú radi.

4-6
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cesto na halušky : V menšom hrnci si rozpustíme zmrznutý špenátový pretlak, do rozpusteného pretlaku, pridáme pretlačené 4 strúčiky cesnaku, osolíme,trochu okoreníme,necháme vychladnúť. Do väčšej misky vysypeme polohrubú múku,pridáme celé vajce,štipku soli a vychladnutý špenátový pretlak.Cesto vypracujeme tak aby nebolo príliš riedke a ani pri velmi husté, také ako na halušky, ak by bolo moc husté pridáme trocha vody.Ak nám už voda na halušky vrie, dáme ich variť. Po vyplávaní na povrch necháme ešte asi minútu a potom halušky vytiahneme a prepchláchneme vlažnou vodou.oblejeme trochou oleja a premiešame aby sa nám nezlepili.
  2. Syrová omáčka s kuracím mäsom : kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, do vyššej panvice si dáme rozpáliť olej,do rozpáleného oleja pridáme nakrájané kuracie prsia, osolíme a okoreníme podla chuti,podusíme kuracie prsia do mäkka.Ak sú kuracie prsia už mäkké, pridáme smotanu na varenie. Ak nám smotana na varenie už vrie, pridáme do nej bambíno a miešame pokial sa nám bambíno nerozpustí, táto masa by mala zhustnúť tak aby bola z toho omáčka, ak je riedka, pridáme do nej bud ešte jedno bambíno ale ju len zatrepeme trochou polohrubej múky s mliekom.
  3. cibula nakoniec : dve väčšie cibule si ošúpeme a nakrájame na kolieska, obalíme v polohrubej múke a dáme vypražiť do rozpáleného oleja bud do panvice alebo do fritézy, ja to robím vo fritéze, je to rýchlejšie aj chutnejšie. Pražím cibulu do zlatista. K tomuto jedlu sa velmi hodí a bez nej toto jedlo nie je ono.