Špenátová polievka
Špenátová polievka

Špenátová polievka

martin2002 - fotkamartin2002, 14. apríla 2017

Veľmi jednoduchá, chutná, rýchla a u nás obľúbená polievka.

10
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 x 400 g
3 PL
podľa potreby
podľa potreby
1 dcl
2,5 - 3 l
0,5 l
2 ks
 kúsok

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si na oleji opražíme múku do zlatista, pridáme vodu, rozšľaháme. V menšom hrnci si rozpustíme v troche horúcej vody zmrazený špenátový pretlak. Rozpustený pretlak pridáme do hrnca so zápražkou a vodou. Miešame, kým polievka nevrie, potom zmiešame mlieko s vajíčkami, posolíme a vlejeme do hrnca. Pomiešame, osolíme, okoreníme, zjemníme maslom. Počkáme, kým zovrie polievka a vypneme.

  2. 2

    Na tanieri môžeme ozdobiť strúhaným syrom alebo opraženým chlebíkom. Prajem Vám dobrú chuť.

    Špenátová polievka - obrázok 2

Diskusia k receptu

luwinka
Špenát je velmi zdravý. Tvoja polievka sa ti vydarila.Len dalej var Martin, si šikovný.
mitzy
Ako malá som nechodila do školskej jedálne. Niektoré deti túto polievku nemali rady. My sme ju doma nerobili, robil sa u nás len prívarok. No ja som špenát milovala a keď som počula o tejto polievke, veľmi som ju chcela ochutnať. A raz som musela ostať v družine a aj do jedálne ma vzali a tam práve bola táto polievka. Dostala som i duplu, panie kuchárky mi rady naložili, lebo som bola vždy tintítko. Veľmi som sa tešila. Ach jaj, ďakujem za pripomenutie milého zážitku z detstva ;) Už je uložená a hoci pretlak nekupujem, urobím výnimku.
jazycnica
Určite je vynikajúca, ale nie je lepšie robiť z čerstvého špenátu? :)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha