Špenátová polievka
Foto: martin2002
Veľmi jednoduchá, chutná, rýchla a u nás obľúbená polievka.
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si na oleji opražíme múku do zlatista, pridáme vodu, rozšľaháme. V menšom hrnci si rozpustíme v troche horúcej vody zmrazený špenátový pretlak. Rozpustený pretlak pridáme do hrnca so zápražkou a vodou. Miešame, kým polievka nevrie, potom zmiešame mlieko s vajíčkami, posolíme a vlejeme do hrnca. Pomiešame, osolíme, okoreníme, zjemníme maslom. Počkáme, kým zovrie polievka a vypneme.
- 2
Na tanieri môžeme ozdobiť strúhaným syrom alebo opraženým chlebíkom. Prajem Vám dobrú chuť.
- 2
Dakujem, nech sa vam dari.
Dakujem, urcite Vam tato chut urobi prijemnu nostalgiu :DD. Drzim vam palce.