Špenátová polievka
Špenátová polievka
Autor receptu: martin2002
Veľmi jednoduchá, chutná, rýchla a u nás obľúbená polievka.
10 porcií |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si na oleji opražíme múku do zlatista, pridáme vodu, rozšľaháme. V menšom hrnci si rozpustíme v troche horúcej vody zmrazený špenátový pretlak. Rozpustený pretlak pridáme do hrnca so zápražkou a vodou. Miešame, kým polievka nevrie, potom zmiešame mlieko s vajíčkami, posolíme a vlejeme do hrnca. Pomiešame, osolíme, okoreníme, zjemníme maslom. Počkáme, kým zovrie polievka a vypneme.
- Na tanieri môžeme ozdobiť strúhaným syrom alebo opraženým chlebíkom. Prajem Vám dobrú chuť.