Špenátová polievka

Špenátová polievka

Autor receptu: martin2002

Veľmi jednoduchá, chutná, rýchla a u nás obľúbená polievka.

10
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si na oleji opražíme múku do zlatista, pridáme vodu, rozšľaháme. V menšom hrnci si rozpustíme v troche horúcej vody zmrazený špenátový pretlak. Rozpustený pretlak pridáme do hrnca so zápražkou a vodou. Miešame, kým polievka nevrie, potom zmiešame mlieko s vajíčkami, posolíme a vlejeme do hrnca. Pomiešame, osolíme, okoreníme, zjemníme maslom. Počkáme, kým zovrie polievka a vypneme.
  2. Na tanieri môžeme ozdobiť strúhaným syrom alebo opraženým chlebíkom. Prajem Vám dobrú chuť.