Špenátová polievka

Špenátová polievka (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Jednoduchá polievka. Zdravá a ešte aj chutná.

10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca dáme rozmrazený špenát, nakrájané zemiaky a petržlen, a pár lístkov čerstvej šalvie. Asi tak 1/2 hrsti. (Ja som mala cuketu, čo bolo treba s ňou niečo robiť, tak som ju tam dala tiež.) Posolíme a pokoreníme, zalejeme zeleninovým vývarom a varíme na slabom ohni 30-40 minút.
  2. Polievku rozmixujeme a po kúskoch pridávame syr. Množstvo syra podľa chuti a typu… Ak dávam roquefort, tak trochu menej, lebo je silnejší. Ak dávam gorgonzolu, tak trochu viac. U nás je gorgonzola s mascarpone, tá je super jemná, tak tej ešte viac.
  3. A hotovo, môžeme podávať. Ja zdobím kopčekom kyslej smotany a chlebovými krutónmi.
  4. A tu je moja šalvia: