Špenátová polievka
Špenátová polievka (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Jednoduchá polievka. Zdravá a ešte aj chutná.
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca dáme rozmrazený špenát, nakrájané zemiaky a petržlen, a pár lístkov čerstvej šalvie. Asi tak 1/2 hrsti.
(Ja som mala cuketu, čo bolo treba s ňou niečo robiť, tak som ju tam dala tiež.)
Posolíme a pokoreníme, zalejeme zeleninovým vývarom a varíme na slabom ohni 30-40 minút.
- Polievku rozmixujeme a po kúskoch pridávame syr. Množstvo syra podľa chuti a typu… Ak dávam roquefort, tak trochu menej, lebo je silnejší. Ak dávam gorgonzolu, tak trochu viac. U nás je gorgonzola s mascarpone, tá je super jemná, tak tej ešte viac.
- A hotovo, môžeme podávať. Ja zdobím kopčekom kyslej smotany a chlebovými krutónmi.
- A tu je moja šalvia: