Špenátová pizza zo špaldovej múky

Autor receptu: vikulqa

Túto pizzu som si robila keď som držala 90-dňovú diétu :)

8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vo vode rozpustíme droždie, necháme ho cca 10 min. napučať a pridáme všetky ostatné suroviny. Poriadne vymiesime aby nám vzniklo nelepivé cesto. Necháme ho kysnúť asi polhodiny. ( Keď som sa ponáhľala, nenechala so ho kysnúť a nejaký veľký rozdiel tam nebol ) Plech potrieme olivovým olejom a dáme na neho rozvaľkané cesto. Cesto potrieme jemnou vrstvou kečupu alebo paradajkového pretlaku.
  2. Mrazený špenát si rozpustíme v hrnci, pridáme soľ, mleté čierne korenie a pretlačený cesnak. Necháme prevrieť a zmes dáme na cesto. A ukladáme : nakrájané paradajky na tenké plátky, plátky cibuľky, plátky mozzarelly, strúhaný syr, olivy. Posypeme oregánom a môžme pridať aj slnečnicové semiačka, len na tejto foto som ich nemala k dispozícii ale inak ich dávam stále. Na tejto pizzy som zakrútila okraje do vnútra lebo som ju robila v okrúhlej forme, obyčajne ju robím na plechu :P Buď sa to dá nazvať pizzou alebo špenátovým koláčom, nazvite si to ako chcete :)
  3. Šupneme do rúry na 30 min. a 180 stupňov. Dobrú chuť :)