Špargľové rizoto

Špargľové rizoto s citrónom a medvedím cesnakom

Autor receptu: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Fitrecepty. Vegánsky recept na rizoto isto poteší aj nevegánov, ktorí majú pre zmenu chuť na niečo ľahšie a bezmäsité.* Špargľové rizoto s citrónom a medvedím cesnakom vám ulahodí úžasnou zmesou chutí a zdravých ingrediencií. Je nutrične hodnotné a pomerne nízkokalorické. Recept si isto uložte, počas špargľovej sezóny ho odporúčam vyskúšať.

3
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V hrnci na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
  2. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, prepláchnutú ryžu, dve minúty ju miešame, a potom ryžu zalejeme trochou zeleninového vývaru, aby sa ryža pokryla. Znova chvíľu pomiešame a prilejeme zvyšok vývaru.
  3. Rizoto varíme odokryté približne 10 minút, potom do hrnca pridáme na kolieska nakrájanú špargľu, baby špenát, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru, nasekaný medvedí cesnak (alebo iné bylinky), koreniny, soľ a lahôdkové droždie.
  4. Rizoto dobre premiešame a varíme na slabom ohni ešte približne 10 minút. Ak sa ryža začína chytať ku spodku hrnca, pridáme ešte trochu vody - aby bolo rizoto krémové, no nepripaľovalo sa.
  5. Po 10 minútach by malo byť rizoto krémové a špargľa zmäknutá.