Špargľové košíčky s mozzarellou
Špargľové košíčky s mozzarellou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút na 145/175 °C |
Postup- Z masla, múky, troch žĺtkov a soli vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme ho natenko.
- Z cesta povykrajujeme kolieska a vystelieme nimi formičky na košíčky. Cesto popicháme vidličkou, aby sa nedvíhalo a košíčky pečieme približne 15 minút pri teplote 145 °C.
- Očistenú šalotku nakrájame nadrobno a opražíme na masle, zalejeme kyslou smotanou a odstavíme. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orechom. Pridáme dva žĺtky, očistenú a v osolenej vode blanšírovanú špargľu, ktorú sme nakrájali nadrobno.
- Pripravenú masu rozdelíme do predpečených košíčkov, prekryjeme mozzarellou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 175 °C približne na 25 minút.
|