Španielsky vtáčik na smotane
	        Autor receptu: tinca
	         
	        
	        Trošku iná verzia španielskeho vtáčika, ale chutná.
| 		  
				  	  
				  	3-4 porcie  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	70  min. minút tepelná úprava  | 
Postup
- Uvaríme si vajíčka natvrdo, očistíme cibuľu,cesnak. Vajíčka pokrájame na 1/4-ky, cibuľu na kocky, pretlačíme cesnak, uhorky na plátky a slaninku na dlhšie hranolčeky. Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme.
 - Každý rezeň potrieme tenkou vrstvou horčice, na to položíme plátok uhorky, slaninku, papriku a vajíčko.
 - Zatočíme a pevne uchytíme špáradlami.
 - Vtáčiky prudko opečieme na horúcom oleji z oboch strán a vyberieme na tanier.
 - Vo výpeku si opražíme do sklovita cibuľku, pridáme koreniny a cesnak. Vtáčiky vrátime späť do výpeku, podlejeme horúcou vodou , ak treba dosolíme. Varíme v tlakovom hrnci cca 60´. Keď je mäso mäkké zalejeme smotanou, do ktorej si urobíme jemnú zátrepku a prevaríme.
 - Podávame s knedľou, cestovinami, alebo haluškami. Ako komu chutí. Dobrú chuť!