Španielsky vtáčik na smotane

Autor receptu: tinca

Trošku iná verzia španielskeho vtáčika, ale chutná.

3-4
porcie
30 minút
príprava
70 min. minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvaríme si vajíčka natvrdo, očistíme cibuľu,cesnak. Vajíčka pokrájame na 1/4-ky, cibuľu na kocky, pretlačíme cesnak, uhorky na plátky a slaninku na dlhšie hranolčeky. Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme.
  2. Každý rezeň potrieme tenkou vrstvou horčice, na to položíme plátok uhorky, slaninku, papriku a vajíčko.
  3. Zatočíme a pevne uchytíme špáradlami.
  4. Vtáčiky prudko opečieme na horúcom oleji z oboch strán a vyberieme na tanier.
  5. Vo výpeku si opražíme do sklovita cibuľku, pridáme koreniny a cesnak. Vtáčiky vrátime späť do výpeku, podlejeme horúcou vodou , ak treba dosolíme. Varíme v tlakovom hrnci cca 60´. Keď je mäso mäkké zalejeme smotanou, do ktorej si urobíme jemnú zátrepku a prevaríme.
  6. Podávame s knedľou, cestovinami, alebo haluškami. Ako komu chutí. Dobrú chuť!