Španielsky vtáčik na smotane
Autor receptu: tinca
Trošku iná verzia španielskeho vtáčika, ale chutná.
3-4 porcie |
30 minút príprava |
70 min. minút tepelná úprava |
Postup
- Uvaríme si vajíčka natvrdo, očistíme cibuľu,cesnak. Vajíčka pokrájame na 1/4-ky, cibuľu na kocky, pretlačíme cesnak, uhorky na plátky a slaninku na dlhšie hranolčeky. Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme.
- Každý rezeň potrieme tenkou vrstvou horčice, na to položíme plátok uhorky, slaninku, papriku a vajíčko.
- Zatočíme a pevne uchytíme špáradlami.
- Vtáčiky prudko opečieme na horúcom oleji z oboch strán a vyberieme na tanier.
- Vo výpeku si opražíme do sklovita cibuľku, pridáme koreniny a cesnak. Vtáčiky vrátime späť do výpeku, podlejeme horúcou vodou , ak treba dosolíme. Varíme v tlakovom hrnci cca 60´. Keď je mäso mäkké zalejeme smotanou, do ktorej si urobíme jemnú zátrepku a prevaríme.
- Podávame s knedľou, cestovinami, alebo haluškami. Ako komu chutí. Dobrú chuť!