zatvoriť
VYTLAČIŤ
Plnené hovädzie roládky
Španielsky vtáčik na hríboch (fotorecept)
Autor receptu:
izabella929
Náš nedeľný obed
4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava
Suroviny
500 g predné
mäso hovädzie
100 g domáca
klobása údená
3 ks uvarené
vajcia
3 ks nakladané domáce
uhorky
3 plátky domáca zaváraná
kapia
2 PL
horčica kremžská
podľa chuti
soľ
korenie čierne mleté
1 PL domáca
masť bravčová
hrsť (dubáky)
hríby sušené
1 PL
kečup
paprika červená mletá
štipka
rasca
2 PL
múka hrubá
Príloha:
ryža
Postup
Hovädzie mäso som umyla, osušila a pokrájala na plátky.
Vyklepala na tenko a pripravila suroviny na plnenie.
Plátky som osolila, okorenila.
Natrela som horčicou a uložila plnku.
Zrolovala a spojila kuchynskou ihlicou na mäso.
Na panvicu som dala rozohriať masť a mäso som opiekla zo všetkých strán.
Tuk, na ktorom som opekala mäso som vyliala do rajnice a pridala som pokrájanú cibuľu a opiekla.
Posypala som ju mletou červenou paprikou a pridala som kečup a podliala troškou vody. Tento základ som nechala chvíľku prevrieť.
Vložila som mäso a pod pokrievkou som na slabom plameni varila 50 min. Už som nedolievala vodu. Osolila, okorenila, pridala štipku rasce.
Keď bolo mäso mäkké, pridala som hríby. Zahusťovala som hrubou múkou tak, že som ju v malých dávkach sypala k mäsu a miešala omáčku, kým nezhustla.
Hotové mäso som vyložila na krájaciu dosku a odstránila som ihlice. Prekrojila som rolku, aby som videla mozaiku.
Hotový obed som servírovala na taniere. Prajem vám dobrú chuť.