Plnené hovädzie roládky

Španielsky vtáčik na hríboch (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš nedeľný obed

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie mäso som umyla, osušila a pokrájala na plátky.
  2. Vyklepala na tenko a pripravila suroviny na plnenie.
  3. Plátky som osolila, okorenila.
  4. Natrela som horčicou a uložila plnku.
  5. Zrolovala a spojila kuchynskou ihlicou na mäso.
  6. Na panvicu som dala rozohriať masť a mäso som opiekla zo všetkých strán.
  7. Tuk, na ktorom som opekala mäso som vyliala do rajnice a pridala som pokrájanú cibuľu a opiekla.
  8. Posypala som ju mletou červenou paprikou a pridala som kečup a podliala troškou vody. Tento základ som nechala chvíľku prevrieť.
  9. Vložila som mäso a pod pokrievkou som na slabom plameni varila 50 min. Už som nedolievala vodu. Osolila, okorenila, pridala štipku rasce.
  10. Keď bolo mäso mäkké, pridala som hríby. Zahusťovala som hrubou múkou tak, že som ju v malých dávkach sypala k mäsu a miešala omáčku, kým nezhustla.
  11. Hotové mäso som vyložila na krájaciu dosku a odstránila som ihlice. Prekrojila som rolku, aby som videla mozaiku.
  12. Hotový obed som servírovala na taniere. Prajem vám dobrú chuť.