Plnené hovädzie rolky na šampiňónoch, červenom víne s čerstvou saturejkou fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný nedeľný obed
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
350 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
Na plnku: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
100 g domáca |
|
50 g |
|
6 ks |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
čerstvá |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Hovädzie mäso so umyla osušila. Pokrájala som ho na plátky.
-
2
Mäso som naklepala, osolila, okorenila a posypala červenou paprikou.
-
3
Natrela horčicou.
-
4
Rohlík som pokrájala na kolieska a zmiešala s vajcom .Plnku som položila na plát mäsa a uložila som na to pozdĺžne rozrezanú klobásu.
-
5
Z dvoch strán som ju obložila plátkom syra.
-
6
Mäso som opatrne zrolovala a previazala kuchynským špagátom.
-
7
Všetky mäsá sú naplnené a zviazané.
-
8
Na panvicu som dala rozohriať masť a rolky som opiekla sprudka zo všetkých strán.
-
9
Výpek som zliala do rajnice a pridala som cibuľu, opiekla.
-
10
Pridala som štipku papriky a podliala vínom. Potom som primiešala aj horčicu, vložila mäso, osolila, okorenila a dusila na slabšom plameni 50 min. Keď bolo mäso mäkké, pridala som šampiňóny.
-
11
Múku som vymiešala s vodou, pridala som k mäsu ma nechala chvíľu prevrieť. Keď bolo všetko uvarené, pridala som saturejku a sporák som vypla.
-
12
Podávala som s cestovinami penne a tekvicovou čalamádou. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu