Španielske vtáčiky
hlavný kuchár reštaurácie Laverna v Ružomberku, 4. júna 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
Postup
-
1
Mäso nakrájame na štyri 150 g plátky, poriadne naklepeme, z každej strany osolíme a nakoreníme. Do misky si pripravíme horčicu, worchester, štipku soli a korenia. Pripravenou zmesou plátky potrieme z jednej strany.
- 2
Kyslú uhorku a natvrdo uvarené vajíčko nakrájame na štvrtinky a na každý plátok mäsa poukladáme aj so slaninkou po jednom kúsku. Naplnené mäso zabalíme a zviažeme niťou, aby nič nevypadlo. V hlbšej panvičke rozpálime masť a sprudka orestujeme mäso z každej strany. Po orestovaní vyberieme a do výpeku dáme nakrájanú cibuľu a restujeme do tmavohneda.
- 3
Ak nám zostala zmes na potretie plátkov, môžeme ju pridať k cibuli, mierne orestovať a zaliať vývarom. Do tohto základu vložíme mäso a dusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, omáčku precedíme a podľa potreby zahustíme zápražkou. Podávať môžeme s ryžou alebo s tarhoňou.
Tiež hovädzie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu