Špaldové lievance
Špaldové lievance s domácou Nutellou a džemom
Autor receptu: kucharocka123
Zdravšia verzia lievancov s prídavkom špaldovej múky s domácou avokádovou Nutellou
a ríbezľovým džemom.
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Cesto na lievance:
Do vlažného mlieka pridáme vajce, droždie, cukor a zľahka prešľaháme metličkou. Potom pridáme preosiatu múku, dužinu z vanilkového struku, škoricu a soľ. Všetko rozmiešame metličkou, aby vzniklo hustejšie cesto. V panvici na masle vysmážame lievance.
- Nutella:
Avokádo očistíme, zbavíme kôstky a vyberieme dužinu, ktorú popučíme vidličkou. Pridáme roztlačený banán, kakao a vymiešame na hladký krém.
- Nutellovým krémom a ríbezľovým džemom plníme hotové lievance. Posypeme práškovým cukrom a ozdobíme ríbezľami alebo iným drobným ovocím. Dobrú chuť!