Špaldové lievance

Špaldové lievance s domácou Nutellou a džemom

Autor receptu: kucharocka123

Zdravšia verzia lievancov s prídavkom špaldovej múky s domácou avokádovou Nutellou a ríbezľovým džemom.

10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cesto na lievance: Do vlažného mlieka pridáme vajce, droždie, cukor a zľahka prešľaháme metličkou. Potom pridáme preosiatu múku, dužinu z vanilkového struku, škoricu a soľ. Všetko rozmiešame metličkou, aby vzniklo hustejšie cesto. V panvici na masle vysmážame lievance.
  2. Nutella: Avokádo očistíme, zbavíme kôstky a vyberieme dužinu, ktorú popučíme vidličkou. Pridáme roztlačený banán, kakao a vymiešame na hladký krém.
  3. Nutellovým krémom a ríbezľovým džemom plníme hotové lievance. Posypeme práškovým cukrom a ozdobíme ríbezľami alebo iným drobným ovocím. Dobrú chuť!