Špagety so špenátom, shiitake hríbami a nivou
Autor receptu: sisa212
Keďže sa stravujem vegetariánsky už nejakú dobu, zistila som, že je veľmi dôležité pri
varení improvizovať, a preto si veľmi
rada vymýšľam nové recepty. Do tejto kategórie patrí aj nasledujúci recept, dúfam, že sa
Vám podarí a bude Vám chutiť :)
4-5 porcie |
30 minút príprava |
Postup
- Uvaríme si špagety v osolenej vode. Po uvarení si ponecháme cca 3 dl z tejto vody, pretože ju neskôr budeme pridávať do omáčky.
- Na olivovom oleji opražíme cibuľu, postupne pridáme 1 cesnak a shitake hríby, mletú červenú papriku a chilli pastu alebo ľubovoľnú štipľavú prísadu. Ja mám doma podomácky urobenú chilli pastu, ktorá štípe až extrémne :) Každý podľa toho, ako obľubuje štiplavé jedlá :)
- Podlejeme bielym vínom, pridáme na kúsky nakrájanú nivu a necháme ju roztopiť. Pridáme zeleninový bujón, čierne korenie a ďaľšie 3 strúčiky cesnaku, ktoré nám ostali.
- Pridáme špenát, ktorý sa mi medzitým rozmrazil a následne prilejeme vodu zo špagiet, ktorú sme si odložili bokom. Necháme prejsť varom, zahustíme. Pridáme vegetu podľa chuti.
- Akonáhle je špenát mäkký a chutí nám, čo sme si uvarili, môžeme servírovať :)
Na vrch ešte postrúhame syr.