Špagety s kuracím mäsom
Špagety s kuracím mäsom

Špagety s kuracím mäsom a špenátom fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 8. mája 2017
Špagety s kuracím mäsom a špenátom (fotorecept)
Foto: kecemis

Jeden z mojich oblubenych receptov z jedneho hrnca, pokial sa mi uvaria spagety v druhom. Moze byt podavane za 20 minut. Je to znova Zobraziť celý popisJeden z mojich oblubenych receptov z jedneho hrnca, pokial sa mi uvaria spagety v druhom. Moze byt podavane za 20 minut. Je to znova inspiracia, pretoze sa to da vyuzit na mnoho dalsich variacii ako napr. cestoviny s orechovou omackou alebo morskymi plodmi and atd.

4-6
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-3 ks
3/4 ČL
3 PL
2 pohár (250 ml)
1 ks
8-10 ks
1 ČL
2 pohár (250 ml)
4 ks
300 g
1/4 pohár (250 ml)




Postup

  1. 1

    Pripravil som si suroviny. Prsia som nakrajal na tensie pasiky, posypal polovicou soli a korenia a premiesal. Cibulu som rozdelil na stvrtiny a pokrajal na tensie pasiky. Strucky cesnaku som nakrajal na kruzky a pripravil si ostatne ingrediencie, sol, korenie a susene oregano. Cherry paradajky som nechal v povodnej konzistencii, nekrajal som. Dodaju vybornu chut jedlu v kuse tak, ako su.

    Špagety s kuracím mäsom a špenátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ja namiesto klasickych alebo celozrnych spagiet som pouzil bezlepkove spagety. Su to vlastne spagety vyrobene z nedozretej soje. Tie som dal do vriacej vody varit podla navodu. Ale obcas si postruham cuketu na rezance a tu uvarim v slanej vode a davam ju ako prilohu.

    Špagety s kuracím mäsom a špenátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kuracinu som dal na rozohriaty (2 pl) olej nasolene a okorenene kuracie prsia, nakrajene na pruzky. Tieto som oprazil na strednom stupni teploty priblizne 3 minuty

    Špagety s kuracím mäsom a špenátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Oprazene kuracie maso som vybral a do vypeku som dal cibulu, cesnak, oregano a podlial 1 pl oleja a zvysok soli a korenia. To som opekal asi 2 - 3 minuty. Potom som pridal spenat. Ja tu pridavam len tak pre chut chilli papricku. To vsak je dobrovolne.

    Špagety s kuracím mäsom a špenátom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ja som tentokrat pouzil mrazeny, ale ak mate cerstvy, tym lepsie. Pridat dva pohare natlaceneho cerstveho spenatu a opekat pokial nezvedne. Zoberie to asi 3 - 4 minuty.

    Špagety s kuracím mäsom a špenátom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom som pridal uz odlozene predpecene kuracie prsia a uvarene spagety. Dobre premiesal.

    Špagety s kuracím mäsom a špenátom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ked sa to vsetko spolu prehrialo, asi 1 minuta, vypol som zdroj tela a pridal na pruzky nakrajanu zelenu cibulku a premiesal.

    Špagety s kuracím mäsom a špenátom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    No a som hotovy a mozeme skonzumovat lahku veceru.

    Špagety s kuracím mäsom a špenátom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    No a takto si pestujem avokadovy stromcek.

    Špagety s kuracím mäsom a špenátom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A tu je lepsie viditelny koren z avokada.

    Špagety s kuracím mäsom a špenátom (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

izabella929
@kecemis , toto ani inak neviem nazvať iba ,,tanier plný dobrôt a farieb,, milujem krásne farebné a variabilné jedlá..fascinujú ma farby leta použité na tanieri..moc šikovný kuchtíček.-)
tiginko
tieto recepty nikdy nesklamú. Už len nejaká čili paprička a bez hanby zjem aj za dva taniere :-)
haji
Tvůj recept se mi moc líbí, jsi moc šikovný, nádherná fota, plná barev a chutí, hned bych ochutnala. Avokádový stromek nemá chybu. Kdy budeš sadit?
afataga
uz mozes konzumovat, ked si hotovy :-), super si navaril ako vzdy
jack
Veľmi dobre si navaril.Došla by som aj ja.5*
siisa
Výborná kombinácia chutí :) Skvelé jedlo :)
kecemis
Dakujem za pristavenie sa. @Haji avocado musi este zapustit dlhsi koren a hlavne sa aspon rozdvojit. Ratam tak do dvoch tyzdnov. Potom pojde do zeme a zacne rast stromcek. "To bude zivot ked zacne rodit."
1x haji
kecemis
@2010 (10.5.2017 12:00)
Je mi to jasne, myslel som to skor ironicky. Len som bol zvedavy ci to bude fungovat. Ja v tychto podmienkach ani ceresnu nedopestujem, nie to avocado. Ale ak sa to podari, bude doma na stole a zacne sa hovorit o mne ako o Micurinovi. Vdaka za link
tiginko
@kecemis veru zrejme nebude takýmto štýlom dopestované avokádo na stole. Iba ak tenké, pár lístkové, vyskové stonky vám budú robiť radosť v domácnosti. Máme svoje skúsenosti...
haji
@Kecemis (9.5.2017 20:04)
Také jsem už zasadila kde co. Například Churma kaki - Tomel japonský, narostl z toho neskutečný keř, pořád v květináči, pak se jednoho dne taťka naštval a nechal mi ho venku umrznout s tím, že už se s tím nebude tahat. Nakonec i ty meruňky sem docestovaly z Číny. Vždycky, když se dívám na záběry z teplých krajů, pralesů, mohu si vyhledět oči, že to, s čím já se doma mořím a trápím, tam roste a kvete v příkopě. Avokádo jsem nezkoušela, prostě ty jsi lepší a pohotovější, dej vědět pokračování, díky!!
joevinohrad
ahoj
vyzera to velmi chutne,
tak to donesieme z calgary do athabaskej kuchyne-bude to aj tak dobre
jozef
2010
@kecemis , inspiroval si ma uz je dnes kupene, zastepene a cez weekend sa ide sadit.


1x haji
monty469
Krásny a výborný recept. Myslím , že aj u nás to bude obľúbené jedlo :-)
kecemis
@2010 (11.5.2017 08:17)
Mas skutocne pekny stromcek. Aj ja si zasadim, ked sa prestahujem, ak sa prestahujem. Tu by neprezil ani leto.
kecemis
@Joevinohrad (11.5.2017 06:06)
Budem rad ak rozsiris tento recept v Athabasca area. I ked si myslim ze to mas blizsie z LAc La Biche, kde som sa s nim pred par rokmi stretol. Mimochodom v tej oblasti rastie hodne hub. Chodil som do tej oblasti nejaky cas.
marianne
toto sú tak vďačné recepty, za pár minút dobré jedlo na stole, bude na rade...@mirko avokádovú kôstku som už chcela aj ja vyskúšať, ale stále k tomu nedošlo. Tak dve teraz čakajú na konzumáciu, prišiel ich čas...kedysi veľmi dávno som chcela vypestovať citrónovník z kôstky, asi v 8 triede.... vypestovala som nejaké prútiky..hokusy-pokusy, ale keď som videla citronovniky od @kimlo ,tak sa to dá..len to chce veľa naštudovať na dovolenke som sa stretla s jednou kočkou a tej sa v Trenčíne náramne darí figám, majú každý rok svoje...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia