Špagety

Špagety carbonara à la Bogar

Autor receptu: bogar

Tento recept je jednoduchý, mega chutný, ale vie byť aj komplikovaný ak sme netrpezliví... A samozrejme nie je origoš, ale podľa mojej chuti a gusta.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si dáme variť osolenú vodu s kvapkou oleja na špagety. Keď voda zovrie, pridáme špagety a varíme do požadovanej mäkkosti.
  2. Kým sa špagety varia, na kvapke oleja popražíme na drobno nakrájanú slaninku a po 3 minútach pridáme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme cesnak, ktorý nečistíme len ho nožom roztlačíme, pražíme všetko dokopy do zlatohneda, cesnak vyberieme a vyhodíme.
  3. Žĺtky s 1 a 1/2 šálky nastrúhaného parmezánu, trochou smotany a korenia poriadne vymiešame. Uvarené špagety vyberieme z vody a vložíme do panvice so zmesou slaniny a cibule a všetko spolu premiešame.
  4. Stiahneme na najmenší plameň, alebo úplne vypneme a nalejeme žĺtkovú zmes, stále miešame aspoň 3 minúty, kým nám to nezmení konzistenciu na krémovú. Pozor, silný plameň pod panvicou znamená zrazenie žĺtok a tým pádom máte praženicu so špagetami... Poriadne premiešame a servírujeme. Na vrch ešte rozdelíme zvyšok čiže 1/2 šálky parmezánu na ochutenie. Prajem dobrú chuť.