Šošovicový šalát

Šošovicový šalát so zeleninou a slaným karamelom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Šošovicu belugu uvaríme al dente. Mrkvu a petržlen oblanšírujeme a nakrájame najemno, pridáme k uvarenej scedenej šošovici. Nakoniec primiešame trochu kyslej smotany a ochutíme soľou a korením. Blanšírovať zeleninu alebo ovocie znamená ponoriť nakrájané kúsky na pár minút do vriacej vody, vybrať (najlepšie sitkom) a v ňom ponoriť do ľadovej vody. Zelenina alebo ovocie si tak zachovajú sviežu farbu. Blanšírujú sa aj paradajky, ak ich chceme zbaviť šupky.
  2. Upálime cukor na karamel, pridáme maslo a smotanu na šľahanie a redukujeme, až zhustne. Nakoniec pridáme soľ. Omáčku podávame k šošovici.
  3. Hrušku nakrájame na plátky a necháme v rúre vysušiť. Alebo na ozdobu kúpime už usušené hruškové plátky.