Šošovicový šalát
Šošovicový šalát so zeleninou a slaným karamelom
Autor receptu: redakcia
Postup- Šošovicu belugu uvaríme al dente.
Mrkvu a petržlen oblanšírujeme a nakrájame najemno, pridáme k uvarenej scedenej šošovici. Nakoniec primiešame trochu kyslej smotany a ochutíme soľou a korením. Blanšírovať zeleninu alebo ovocie znamená ponoriť nakrájané kúsky na pár minút do vriacej
vody, vybrať (najlepšie sitkom)
a v ňom ponoriť do ľadovej vody.
Zelenina alebo ovocie si tak
zachovajú sviežu farbu. Blanšírujú
sa aj paradajky, ak ich chceme
zbaviť šupky.
- Upálime cukor na karamel, pridáme maslo a smotanu na šľahanie
a redukujeme, až zhustne. Nakoniec pridáme soľ. Omáčku podávame k šošovici.
- Hrušku nakrájame na plátky a necháme v rúre vysušiť. Alebo na ozdobu kúpime už usušené hruškové plátky.
|