Šošovicové karí

Šošovicové karí

Autor receptu: redakcia

Vegetariánske karí bez laktózy a bez lepku.

5
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno a zľahka opražíme na oleji.
  2. Pridáme k nej mrazenú zeleninu, okoreníme korením karí, zázvorom a čili. Pražíme 2 minúty.
  3. Pridáme opláchnutú červenú šo­šovicu, pretlak a zalejeme vodou. Ak je zmes veľmi hustá, môžeme pridať viac vody.
  4. Varíme kým šošovica nezmäkne.
  5. Nakoniec pridáme koko­sové mlieko, kto ho nemá rád, môže vynechať. Ďalej pridáme med, kurkumu, oso­líme a ešte chvíľku na mier­nom ohni varíme.
  6. Podávame s hnedou ry­žou, jačmennými krúpami alebo celozrnným chlebom.