Foto: tornadolue
Táto polievka vznikla experimentovaním po tom, čo som zo stravy musela vylúčiť mlieko a všetko, čo s ním súvisí. Šošovicu mám najradšej so zeleninou Zobraziť celý popisTáto polievka vznikla experimentovaním po tom, čo som zo stravy musela vylúčiť mlieko a všetko, čo s ním súvisí. Šošovicu mám najradšej so zeleninou a indickými koreninami, ale chcela som si pripomenúť chuť kyslej šošovicovej polievky.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šošovicu si uvaríme zvlášť. V inom hrnci speníme na oleji nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Zalejeme vriacou vodou, pridáme soľ, korenie, bobkový list, bujón a povaríme.
- 2
Potom pridáme uvarenú šošovicu. Po chvíli varenia odoberieme niekoľko naberačiek polievky do iného hrnca, pridáme pokrájané biele tofu (ja som použila 3 kopcovité lyžice hodvábneho tofu, ktoré už má krémovú konzistenciu, ale dá sa použiť aj obyčajné) a ponorným mixérom rozmixujeme dohladka.
- 3
Rozmixovanú časť polievky vrátime späť do hrnca a dochutíme šťavou z polovice citróna.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vyskúšam
Mám ho z tohto obchodu a keď ho chcem, musím čakať, ktorý kamoš mi ho privezie z Bratislavy, takže často improvizujem s obyčajným www.biologika.sk/e-produkt-1672-110-tofu-hodvabne.html...