Šošovicová polievka s tofu

tornadolue - fotkatornadolue, 18. decembra 2010

Táto polievka vznikla experimentovaním po tom, čo som zo stravy musela vylúčiť mlieko a všetko, čo s ním súvisí. Šošovicu mám najradšej so zeleninou Zobraziť celý popisTáto polievka vznikla experimentovaním po tom, čo som zo stravy musela vylúčiť mlieko a všetko, čo s ním súvisí. Šošovicu mám najradšej so zeleninou a indickými koreninami, ale chcela som si pripomenúť chuť kyslej šošovicovej polievky.

6
porcií
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g, nelúpaná
1 ks
3 strúčiky
100 g




Postup

  1. 1

    Šošovicu si uvaríme zvlášť. V inom hrnci speníme na oleji nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Zalejeme vriacou vodou, pridáme soľ, korenie, bobkový list, bujón a povaríme.

  2. 2

    Potom pridáme uvarenú šošovicu. Po chvíli varenia odoberieme niekoľko naberačiek polievky do iného hrnca, pridáme pokrájané biele tofu (ja som použila 3 kopcovité lyžice hodvábneho tofu, ktoré už má krémovú konzistenciu, ale dá sa použiť aj obyčajné) a ponorným mixérom rozmixujeme dohladka.

  3. 3

    Rozmixovanú časť polievky vrátime späť do hrnca a dochutíme šťavou z polovice citróna.

Diskusia k receptu

dorisa
Škoda, že nefotíš receptík, mohla si byť podľa mňa aj adeptka na výhru, lebo je to zaujímavý receptík. Zdravéééééééééé
julica
Super si sa vynašla, tento recept posúvam ďalej - kamarátke s rovnakým problémom.
tornadolue
Ja by som aj fotila, ale mám tak mizerné svetlo na fotenie a s bleskom je fotenie polievky tiež dosť zlé, že som ju radšej pridala bez obrázku. Hlavne, že sa niekomu recept zíde. To ma teší najviac.
glosterka
@tornadolue , určite je to mňamkavá polievočka. Šošovičku nemôžem... tak nech si na nej zamaškrtia všetci čo ju môžu a ľúbia. ;-)
zvoncek
som veľmi rada za inšpiráciu na použitie tofu do polievky,
vyskúšam
tornadolue
Nakoniec som odfotila a obrázok pridala. A tento týždeň som našla v NB vylepšenú verziu s pridaním sušených sliviek, sušených hríbov a morských rias. Aj tá musí byť výborná!
lucylee
minule som tofu použila do kapustnice, skúsim aj do šošovice
lucylee
@tornadolue včera som robila, použila som hnedú šošovicu a klasické biele tofu, ktoré sa mi ale úplne nepodarilo rozmixovať, tak sú tam také biele kúsky, asi by bolo lepšie to hodvábne, kde ho kupuješ?Ja som ho ešte nikde nevidela..inak polievočka je veľmi chutná, ja som tam priliala ešte trocha sójového mlieka....
tornadolue
Keď budeš mixovať klasické tofu, najskôr ho mixuj s menším množstvom polievky a až keď bude dobre rozmixované, pridaj viac polievky. Aj ja musím častejšie požívať klasické tofu, lebo hodvábne sa naozaj ťažko zháňa.
Mám ho z tohto obchodu a keď ho chcem, musím čakať, ktorý kamoš mi ho privezie z Bratislavy, takže často improvizujem s obyčajným  www.biologika.sk/e-produkt-1672-110-tofu-hodvabne.html...
tornadolue
A aby som nezabudla...aj keď budeš mať tofu rozmixované dohladka, alebo požiješ hodvábne, jeho prirodzenou vlastnosťou je, že sa v kombinácii s citrónovou šťavou trochu vyzráža. Stále budeš v polievke vidieť také veľmi veľmi mrňavé bodky. Mne osobne to nevadí, ani manželovi a ten teda vie frflať :) Hlavne, že je chutná, nabudúce skúsim aj ja pridať sójové mlieko.
tamik
dneska som mala túto polievočku na obed...fakt skvelá...milujem keď tu na vareche nájdem zaujímavé recepty čo sa mi hodia do delenej stravy :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia