Šošovicová polievka s tofu

Autor receptu: tornadolue

Táto polievka vznikla experimentovaním po tom, čo som zo stravy musela vylúčiť mlieko a všetko, čo s ním súvisí. Šošovicu mám najradšej so zeleninou a indickými koreninami, ale chcela som si pripomenúť chuť kyslej šošovicovej polievky.

6
porcií
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Šošovicu si uvaríme zvlášť. V inom hrnci speníme na oleji nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Zalejeme vriacou vodou, pridáme soľ, korenie, bobkový list, bujón a povaríme.
  2. Potom pridáme uvarenú šošovicu. Po chvíli varenia odoberieme niekoľko naberačiek polievky do iného hrnca, pridáme pokrájané biele tofu (ja som použila 3 kopcovité lyžice hodvábneho tofu, ktoré už má krémovú konzistenciu, ale dá sa použiť aj obyčajné) a ponorným mixérom rozmixujeme dohladka.
  3. Rozmixovanú časť polievky vrátime späť do hrnca a dochutíme šťavou z polovice citróna.