Šošovicová polievka s hubami a cmarom fotorecept
Foto: kimlo
Keďže je sezóna húb a treba míňať staršie zásoby sušených, tak som vyskúšal tento recept, kombinácia so šošovicou je skvelá, a
cmar polievku dobre Zobraziť celý popisKeďže je sezóna húb a treba míňať staršie zásoby sušených, tak som vyskúšal tento recept, kombinácia so šošovicou je skvelá, a
cmar polievku dobre ochutí a zjemní.
Zdroj: internet
Suroviny
250 g |
|
1 hrsť |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1,5 l |
|
200 ml (alebo kefír) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 štipka |
|
Postup
-
1
Šošovicu prepláchneme a namočíme na pár hodín do vody, najlepšie cez noc. Očistenú zeleninu a zemiaky nakrájame na kocky. Sušené huby nenamáčame!
-
2
Namočenú šošovicu zlejeme, prepláchneme a dáme variť do časti vývaru, spolu s nenamočenými sušenými hubami a zemiakmi. Keď začne šošovica mäknúť, pridáme ostanú zeleninu a varíme až zelenina zmäkne.
-
3
Z masla a hladkej múky urobíme zápražku.
-
4
Zápražku zalejeme zvyšným vývarom, pridáme do polievky, zamiešame a na miernom ohni varíme asi 10 minút.
-
5
Do misky s cmarom pridáme asi 2 naberačky horúcej polievky, rozmiešame a pridáme k polievke. Cmar polievku zjemní.
-
6
Na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame s chlebom alebo pečivom.
Ďakujem, áno máš pravdu je výborná, zasýti aj zahreje...
Ďakujem, veľmi som si pochutil :-)
Ďakujem za koment, treba vyskúšať. Ak máš dostatok sušených húb, dobrý spôsob ako ich využiť. :-)
Ďakujem za koment, je to veru sýta polievka, vyskúšaj a uvidíš... :-)
Budem rád ak zachutí kamarát... :-)
Ďakujem za koment a pekné foto, som rád že polievka chutila. Ja som použil normálny vývar ktorý mi ostal z hovädzej polievky, bujónom to nepokazíš, je to dobrá náhrada.
Vďaka za koment, budem rád ak vyskúšaš, cmar polievku zjemní a dodá jej trocha kyselkavej chuti..
Feri, môžeš použiť aj kefír, acidofilné mlieko alebo zakysanku, určite niečo podobné zoženieš aj tam u Vás! 👍