Šošovicová polievka s hubami a cmarom fotorecept
	                                    Keďže je sezóna húb a treba míňať staršie zásoby sušených, tak som vyskúšal tento recept, kombinácia so šošovicou je skvelá, a 
cmar polievku dobre Zobraziť celý popisKeďže je sezóna húb a treba míňať staršie zásoby sušených, tak som vyskúšal tento recept, kombinácia so šošovicou je skvelá, a 
cmar polievku dobre ochutí a zjemní. 					                                
					                                
Zdroj: internet	                                
Suroviny
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hrsť | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1,5 l | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml (alebo kefír) | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| 1 štipka | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Šošovicu prepláchneme a namočíme na pár hodín do vody, najlepšie cez noc. Očistenú zeleninu a zemiaky nakrájame na kocky. Sušené huby nenamáčame!
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Namočenú šošovicu zlejeme, prepláchneme a dáme variť do časti vývaru, spolu s nenamočenými sušenými hubami a zemiakmi. Keď začne šošovica mäknúť, pridáme ostanú zeleninu a varíme až zelenina zmäkne.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Z masla a hladkej múky urobíme zápražku.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Zápražku zalejeme zvyšným vývarom, pridáme do polievky, zamiešame a na miernom ohni varíme asi 10 minút.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Do misky s cmarom pridáme asi 2 naberačky horúcej polievky, rozmiešame a pridáme k polievke. Cmar polievku zjemní.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame s chlebom alebo pečivom.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Ďakujem, áno máš pravdu je výborná, zasýti aj zahreje...
Ďakujem, veľmi som si pochutil :-)
Ďakujem za koment, treba vyskúšať. Ak máš dostatok sušených húb, dobrý spôsob ako ich využiť. :-)
Ďakujem za koment, je to veru sýta polievka, vyskúšaj a uvidíš... :-)
Budem rád ak zachutí kamarát... :-)
Ďakujem za koment a pekné foto, som rád že polievka chutila. Ja som použil normálny vývar ktorý mi ostal z hovädzej polievky, bujónom to nepokazíš, je to dobrá náhrada.
Vďaka za koment, budem rád ak vyskúšaš, cmar polievku zjemní a dodá jej trocha kyselkavej chuti..
Feri, môžeš použiť aj kefír, acidofilné mlieko alebo zakysanku, určite niečo podobné zoženieš aj tam u Vás! 👍