Šošovicová nátierka (vegan)
	        Autor receptu: veganvidya
	         
	        
	        Naša vegan svadba - nátierky/dipy I.
Postup
- Šošovicu niekoľkokrát prepláchnite a nechajte odkvapkat na sitku. Na oleji orestujte cibuľu a pretlačený cesnak. Po chvíli pridajte mrkvu a za občasného miešania spoločne orestujte. 
 - Dajte si variť 0,5 l vody. K zmesi pridajte šošovicu, spoločne opekajte cca 5 min. Občas premiešajte, podľa potreby pridajte olej, aby sa šošovica nepripaľovala a aby bola obalená olejom. Zalejte vriacou vodou a za občasného miešania varte pod pokrievkou na veľmi miernom ohni cca 10 – 15 min. 
 - Voda by sa mala vyvariť, šošovica by mala byť mäkká. Niekoľko minút pred koncom pridajte soľ. Túto kašu nechajte vychladnúť. Do vychladnutej kaše pridajte bazalku, citrónovú šťavu podľa chuti a potreby a ďalší prelisovaný cesnak, soľ, mletý koriander, poprípade ďalší olivový olej.