Šošovicová nátierka (vegan)

Autor receptu: veganvidya

Naša vegan svadba - nátierky/dipy I.

Suroviny

Postup

  1. Šošovicu niekoľkokrát prepláchnite a nechajte odkvapkat na sitku. Na oleji orestujte cibuľu a pretlačený cesnak. Po chvíli pridajte mrkvu a za občasného miešania spoločne orestujte.
  2. Dajte si variť 0,5 l vody. K zmesi pridajte šošovicu, spoločne opekajte cca 5 min. Občas premiešajte, podľa potreby pridajte olej, aby sa šošovica nepripaľovala a aby bola obalená olejom. Zalejte vriacou vodou a za občasného miešania varte pod pokrievkou na veľmi miernom ohni cca 10 – 15 min.
  3. Voda by sa mala vyvariť, šošovica by mala byť mäkká. Niekoľko minút pred koncom pridajte soľ. Túto kašu nechajte vychladnúť. Do vychladnutej kaše pridajte bazalku, citrónovú šťavu podľa chuti a potreby a ďalší prelisovaný cesnak, soľ, mletý koriander, poprípade ďalší olivový olej.