Šošovicová krémová polievka

Autor receptu: podravka

Komerčný recept
Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou karí a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.

4
porcie
25 minút
príprava

Postup

  1. V hlbokom hrnci s objemom 2 l zohrejeme 2 lyžice oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku nakrájanú na plátky a cesnak nakrájaný na plátky. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
  2. Pridáme Lagris červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme k varu a pridáme kocku bujónu Podravka. Varíme odokryté na miernom ohni, kým sa šošovica rozvarí.
  3. Zmes rozmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme mrkvu nakrájanú na kocky pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a zložíme z ohňa.
  4. Primiešame kokosové mlieko, zmes vylejeme k rozmixovanej šošovici a privedieme k varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.
  5. Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.