Foto: oco
Tu/na vareche/ moc nejde sójové mäso,ja tomu rozumiem.Sójové mäso nemôže byť živočíšne pretože je rastlinného pôvodu.A o tom to je! Prijmite ho je dobré Zobraziť celý popisTu/na vareche/ moc nejde sójové mäso,ja tomu rozumiem.Sójové mäso nemôže byť živočíšne pretože je rastlinného pôvodu.A o tom to je! Prijmite ho je dobré a keď zase raz budú v meste merať cholesterol tak budete na seba hrdý.Aj tak mám najradšej plnený "bôčik",ale mám rád bez výhrad aj dobré pripravené sójové mäso a o tom to je.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
90 g |
|
1 ks, veľká |
|
1 ks |
|
400 g v paradajovej šťave |
|
1 ks, alebo feferónka |
|
3 strúčiky |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Halušky: | |
540 g |
|
120 ml |
|
180 ml |
|
4,5 g |
|
12 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Večer pred varením si namočíme fazuľu.Na druhý deň zlejeme vodu v ktorej bola namočená aby nás z fazule nenadúvalo.Dáme čerstvú vodu pridáme bobkový list,2 ks nového korenia,5 ks čierneho korenia a bez soli uvaríme do mäkka pred koncom pridáme soľa necháme chvíľu odstáť.Potom precedíme.
-
2
Na oleji smažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a zelenú papriku.
-
3
Pridáme prelisovaný cesnak,mleté čierne korenie,mletú papriku,nakrájané paradajky z konzervy aj so šťavou,vegetu.Základ podlejeme vodou a dusíme
-
4
Keď sa prebytočná voda odparí pridáme sójové mäso,ktoré sme pripravili podľa návodu s bujónom,mletou červenou paprikou a prelisovaným cesnakom.
-
5
Podlejeme trochou vody spolu dusíme,zahustíme hladkou múkou na potrebnú hustotu.Nakoniec pridáme fazuľu spolu varíme aby sa chute spojili.Podľa potreby dochutíme.
- 6
K múke pridáme ,vajce,prášok do pečiva,soľ,mlieko a vodu a vymiešame cesto ktoré necháme postáť.Zatiaľ si dáme zovrieť vo väčšom hrnci osolenú vodu do ktorej sme pridali olej.Keď voda vrie zavaríme halušky/po našom nokerle/.Keď vyplávajú hore sedíme,prepláchneme vodou a pridáme trochu oleja.
- 7
Na tanieri fazuľový guláš ozdobíme na tenko nakrájanou zelenou štipľavou paprikou,alebo feferónkou /na fotke nieje vidieť,nemám foťák,fotím na mobil,no čo už/. Na halušky trochu petržlenovej vňate a je to. Dobrú chuť aj keď uvidíte sójové mäso tak teda neviem.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 6
Diskusia k receptu