Sójový fazuľový guláš s haluškami fotorecept

oco - fotkaoco, 26. septembra 2010
Sójový fazuľový guláš s haluškami (fotorecept)
Foto: oco

Tu/na vareche/ moc nejde sójové mäso,ja tomu rozumiem.Sójové mäso nemôže byť živočíšne pretože je rastlinného pôvodu.A o tom to je! Prijmite ho je dobré Zobraziť celý popisTu/na vareche/ moc nejde sójové mäso,ja tomu rozumiem.Sójové mäso nemôže byť živočíšne pretože je rastlinného pôvodu.A o tom to je! Prijmite ho je dobré a keď zase raz budú v meste merať cholesterol tak budete na seba hrdý.Aj tak mám najradšej plnený "bôčik",ale mám rád bez výhrad aj dobré pripravené sójové mäso a o tom to je.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
90 g
1 ks, veľká
1 ks
400 g v paradajovej šťave
1 ks, alebo feferónka
3 strúčiky
1 ks
Halušky:
540 g
120 ml
180 ml
4,5 g
12 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Večer pred varením si namočíme fazuľu.Na druhý deň zlejeme vodu v ktorej bola namočená aby nás z fazule nenadúvalo.Dáme čerstvú vodu pridáme bobkový list,2 ks nového korenia,5 ks čierneho korenia a bez soli uvaríme do mäkka pred koncom pridáme soľa necháme chvíľu odstáť.Potom precedíme.

    Sójový fazuľový guláš s haluškami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji smažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a zelenú papriku.

    Sójový fazuľový guláš s haluškami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme prelisovaný cesnak,mleté čierne korenie,mletú papriku,nakrájané paradajky z konzervy aj so šťavou,vegetu.Základ podlejeme vodou a dusíme

    Sójový fazuľový guláš s haluškami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sa prebytočná voda odparí pridáme sójové mäso,ktoré sme pripravili podľa návodu s bujónom,mletou červenou paprikou a prelisovaným cesnakom.

    Sójový fazuľový guláš s haluškami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podlejeme trochou vody spolu dusíme,zahustíme hladkou múkou na potrebnú hustotu.Nakoniec pridáme fazuľu spolu varíme aby sa chute spojili.Podľa potreby dochutíme.

  6. 6

    K múke pridáme ,vajce,prášok do pečiva,soľ,mlieko a vodu a vymiešame cesto ktoré necháme postáť.Zatiaľ si dáme zovrieť vo väčšom hrnci osolenú vodu do ktorej sme pridali olej.Keď voda vrie zavaríme halušky/po našom nokerle/.Keď vyplávajú hore sedíme,prepláchneme vodou a pridáme trochu oleja.

    Sójový fazuľový guláš s haluškami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na tanieri fazuľový guláš ozdobíme na tenko nakrájanou zelenou štipľavou paprikou,alebo feferónkou /na fotke nieje vidieť,nemám foťák,fotím na mobil,no čo už/. Na halušky trochu petržlenovej vňate a je to. Dobrú chuť aj keď uvidíte sójové mäso tak teda neviem.

Diskusia k receptu

jezibabka1
sojove mäsko robím často, lebo ho lubime :) vyskúšam podľa teba, dík :)
evusik
@oco čo na tom že fotíš na mobil, fotky sú dobré a dopĺňajú jedlo tak, aby sme mali aj my predstavu o tom ako to má vyzerať :-) a sójové mäso som už dávno nerobila a toto vyzerá, že by nám mohlo chutiť :-)
alexdidi
Ja tiež pripravujem často sójové mäso a aj tak ako Ty, je to moc dobré...alebo ho miešam s mäsom živočíšneho pôvodu...
2010
oco, ale ide..len pomalsie aj ja som pridal sojove kari.
enerrgizer
sójové mäso sme už nemali strááášne dlho, vďaka za pripomenutie...veľmi dobrý recept
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
@alexdidi ja by som nemiešal živočíšne mäso so sójovým to je podľa mňa navadzanie na porovnávanie priamo v konkrétnom jedle.Je to porovnávanie toho čo sa porovnať nedá.Moja kolegyňa keď som ešte pracoval tak uvarila segedinský guláš z bravčového a sójoveho mäsa rodinka jej nechala sójove mäso na tanieri,ostatné šup do brucha.Ona sa čudovala ja nie.Pardón to nieje kritika to je názor.OK?
judit82
Ja miešam sójový granulát s bravčovým mletým mäsom keď robím fašírky a je to super. Môj muž doteraz nevie že papá neobľúbené sójové mäso :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia