Smotanovo-zelerová polievka

Autor receptu: elixir

...so syrovými obláčikmi. :) V tomto období radi doma papáme polievky. Táto mala byť pôvodne zelerová s parmezánom, ale keďže som parmezán nemala a mala som chuť pomeniť i koreniny, tu je výsledok. Nebola som doteraz veľký fanúšik zeleru, ale toto mi veľmi chutilo, takže mením názor. :)

2
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme si suroviny. V hrnci s rozohriatym olivovým olejom začneme pražiť cesnak a cibuľu. Medzitým si nakrájame zeler, pridáme do hrnca, potom nakrájame zemiak, šup do hrnca.
  2. Chvíľku takto v hrnci dusíme, potom zalejeme zeleninovým vývarom a ochutíme všetkými koreninami okrem petržlenovej vňate.
  3. Zoslabíme plameň a povaríme 20 - 25 minút. Po tomto čase vyberieme bobkový list a guľôčky nového korenia, obsah hrnca rozmixujeme a vlejeme smotanu, premiešame. Dáme na taniere, malou lyžičkou vkladáme do polievky v malých "obláčikoch" smotanový syr. Nakoniec ozdobíme petržlenovou vňaťou. Konzistenciou je polievka stredne hustá, kto chce hustejšiu, môže pridať ešte jeden zemiak. Dobrú chuť.

    (5.12. - Nová foto)