Slovenské fánky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Aj takúto dobrotu robím vo fašiangovom období.Sú vynikajúce ,krehké rozplývajú sa na jazyku tak som sa rozhodla napísať,recept.
20 minút príprava |
25-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnčeka dáme mlieko vlažné pridáme 1ML cukor,soľ 1/2 ML ,rozdrobime droždie a necháme vykysnuť.
- Všetky suroviny dáme na pracovnú dosku ,alebo do väčšej misy a vypracujeme vlačné cesto.
- Cesto necháme nakysnuť pri izbovej teplote.
- Po vykysnutí rozvaľkame cesto na hrubku 1,5 cm-2cm ostrôžkou pokrájame na kocky ,ktoré v strede narežeme a pretiahneme jednu stranu cez stred viď.foto.Takto pripravené fánky vysmažime na horúcom oleji do zlatista,hotové posypeme práškovym cukrom,Prajem dobrú chuť!!!!!