Slovenská hrstková polievka

Autor receptu: pusta

Je to výborná polievka slovenskej kuchyne, vhodná na chladnejšie dni i pôstne obdobie. Varím ju podľa receptu, ktorý bol uverejnený v kalendári Gazdinka 2007. Je veľmi chutná a výdatná.

4
porcie
150 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca dáme vopred namočenú fazuľu a hrach, zalejeme vodou, osolíme a varíme do polomäkka.Pridáme šošovicu, jačmenné krúpy, mrkvu pokrájanú na kolieska, petržlen na kocky, dolejeme vodou a varíme do mäkka. Pridáme zemiaky pokrájané na kocky a zahustíme zásmažkou z múky, posekanej cibule, oleja.
  2. Okoreníme mletým čiernym korením, dosolíme, pridáme zelený hrášok, krátko povaríme, dosolíme, pridáme rozomnutú majoránku.
  3. Dochutíme prelisovaným cesnakom, vypneme plameň, prikryjeme pokrievkou a necháme chvíľku postáť,aby sa polievka pekne prevoňala cesnakom. Podávame horúce.