Slovenská bryndza vs Mexické avokádo fotorecept

sracz - fotkasracz, 6. októbra 2010
Slovenská bryndza vs Mexické avokádo (fotorecept)
Foto: sracz

Ďalší z receptov, ktorými sa nehanbím priznať ku svojej originalite a pôvodnému riešeniu, kombinácie ingrediencií a použitia. Dostal som z domova zásielku čerstvej bryndze a zároveň som písal príspevok o avokáde do diskusie na Vareche. Hneď ma napadla myšlienka zladiť pikantnú chuť bryndze s neutrálnou avokáda. Duel strednej Európy a južnej Ameriky rozhodne prispel k popularite obidvoch kontinentov, ako aj ich produktov. Nebojte sa experimentovať ani v kombinácii naoko neladiacich chutí a vôní.

6÷8
porcií
15´ minút
príprava

Suroviny

200 g čerstvá slovenská
4 ks stredné (asi po 150 g)
1 ks malá
2÷3 ML (MČK)
1 ML
1/2  ML
podľa chuti podľa potreby
70 g nasekané alebo lieskové orechy
Na servírovanie:
podľa potreby ks rôzne farby
podľa potreby ks
podľa potreby ks na tvrdo
podľa potreby ks plátky
podľa potreby ks plátky
podľa potreby ks , pečivo

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    odvážime očistené a kôstok zbavené avokáda, odvážime ich a na ⅓ ich hmotnosti navážime bryndzu. Olúpanú malú červenú cibuľu nakrájame ako na tatarský biftek (~ 2÷3 PL □ 3 mm). V pracovnej miske vidličkou roztlačíme 3 avokáda, štrté, rozkrojené na štvrtinky naporcujeme ~ na 2 mm trojuholníčky a pridáme ich k roztlačenej dužine ostatných; vmiešame odváženú bryndzu, kocôčky červenej cibule, 2÷3 ML (mokka lyžičky) MČK (mletého čierneho korenia), 1 ML MČP (mletej červenej papriky), ½ ML mletej rasce; ochutnáme a podľa potreby pridáme soľ; 70 g sekaných vlašských alebo lieskových orechov nahradíme MČK, v prípade, že nátierku pripravujeme iba pre deti, vnúčatá alebo iných čvorgľov.

    Slovenská bryndza vs Mexické avokádo (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Servírovanie: ako náplň do varených vajíčok, paradajok, paprík, šunky alebo iných mäsových či syrových rolád, s bielym pečivom, hriankami na sucho i mokro, alebo s bielym pečivom. Tie a tí, ktorí ostro sledujú svoju hmotnosť, môžu papať nátierku bez chlebovín, len tak na čisto,

    Slovenská bryndza vs Mexické avokádo (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    alebo ako ja, na krajci domáceho chlebíka s maslom a zapíjať kyslým mliekom či zdravým kefírom! Rozhodne mi však, prosím, dajte vedieť, ako Vám chutilo!

    Slovenská bryndza vs Mexické avokádo (fotorecept)  - obrázok 3

Diskusia k receptu

frezia68
Vyskúšam na všetky spôsoby :-))))))))) ,ale najprv musím kúpiť a dobré,teda vyskúšať zrelosť podľa Tvojich inštrukcií.
gittka
ja osobne brindzu nemusím,ale naši ju majú mradi.tak pre zmenu vyskušam a napíšem ako chutilo!
cvikla
Na tento recept som natrafila iba nedavno. Dnes som ho zrealizovala ale namiesto bryndze, ktoru tu nemam som dala goat cheese/kozi syr/a je to perfektne. Vdaka za recept.
siuuu
Mám veľmi rada tieto medzikontinentálne fúzie ... toto je tá moja ... nasucho opečený tost, bryndzová nátierka (bryndza a trocha kyslej smotany alebo bieleho neochuteného jogurtu, pepper, tipka soli), avokádová jednoduchá nátierka (avokádo, cesnak, 1 PL Lučina) a navrch sladká domáca jahoda ... a bolo to výborné.



Zaujímavé video z archívu TV Varecha