Foto: ancicka
Vždy ma poteší,ked sa mi chlieb vydarí a chutí.Tento som robila s múky Rivercote.Mala som obavu,ale podaril sa.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
V pekárničke som si nechala zamiesiť cesto.Najsamprv dáme tekuté suroviny a tak suché a nakoniec droždie.Ked to robím ručne tak ja kvások nerobím,len droždie rozpustím v mlieku a hned zapravím na chleba.Vždy mi pekne vykysne.
-
2
Pekárničku som nastavila na prípravu cesta .
-
3
Po vykysnuti som cesto na pomúčenej doske vyvaľala .Nechala som trocha postáť,cesto podkyslo a ešte raz som ho preložila a sformovala bochník.Medzi tým som vyhriala rúru.
-
4
Zároveň ked zapínam rúru,tak vložím aj misku /hlinenú/ ,aby sa vyhriala.Ked je rúra nahriatá,tak vložím bochník do misky a zároveň dám do rury aj hlinený hrnček s vodou. Pečiem pri 200 °C asi 20 min. a 30-35 min. pri teplote 120 °C.
-
5
Po upečení chlebík potriem zľahka vodou a nechám vychladnúť na mriežke.
-
6
Tento som piekla v pekárničke ,ale o 1/3 menším množstvom surovín.
Diskusia k receptu