Slnečnicový chlieb fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 13. marca 2012
Slnečnicový chlieb (fotorecept)
Foto: ancicka

Vždy ma poteší,ked sa mi chlieb vydarí a chutí.Tento som robila s múky Rivercote.Mala som obavu,ale podaril sa.

60 minút
príprava
50-60 minút
na 200 °C

Suroviny

1/2 kg
250 g
1 PL
1 PL
2 čl
1 PL
2 čl
2 PL
za hrsť
250 ml
200 ml
1/2 kocky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V pekárničke som si nechala zamiesiť cesto.Najsamprv dáme tekuté suroviny a tak suché a nakoniec droždie.Ked to robím ručne tak ja kvások nerobím,len droždie rozpustím v mlieku a hned zapravím na chleba.Vždy mi pekne vykysne.

    Slnečnicový chlieb (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pekárničku som nastavila na prípravu cesta .

    Slnečnicový chlieb (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vykysnuti som cesto na pomúčenej doske vyvaľala .Nechala som trocha postáť,cesto podkyslo a ešte raz som ho preložila a sformovala bochník.Medzi tým som vyhriala rúru.

    Slnečnicový chlieb (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zároveň ked zapínam rúru,tak vložím aj misku /hlinenú/ ,aby sa vyhriala.Ked je rúra nahriatá,tak vložím bochník do misky a zároveň dám do rury aj hlinený hrnček s vodou. Pečiem pri 200 °C asi 20 min. a 30-35 min. pri teplote 120 °C.

    Slnečnicový chlieb (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení chlebík potriem zľahka vodou a nechám vychladnúť na mriežke.

    Slnečnicový chlieb (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tento som piekla v pekárničke ,ale o 1/3 menším množstvom surovín.

    Slnečnicový chlieb (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Aj ja som tie muky vyskusala - a nechutia nam tie chlebiky :-((( Zdaju sa mi velmi hutne , a aj ked som trosku experimentovala s mnozstvom vody tak tie chleby sa na druhy den jest nedali :-( A to pekavam rozne chleby a pecivo bezne z "normalnej" muky a vyskusala som snad polovicu receptov na chlieb a pecivo co som nasla na Vareche /tvoj "Chlieb nas kazdodenny" nema chybu :-)/ ale tie zmesi na chlieb akosi nemusim...
@Ancicka , musí byť fantastický tvoj chlebík, aj ja používam túto múku slnečnicovú v kombinácii s hladkou a sme spokojný s konečným efektom, šupnem tu jeden aj môj receptík a tvoj šup medzi chlebíky :)
presne tak, aj ja túto múku kupujem ale stále je ten chlieb iný a na druhý deň sa už nedá jesť resp. mi nechutí je hustý, mokrý ale tento recept ukladám a vyskúšam :) a potom napíšem či sa podaril a chutil :)

Pridaj komentár k receptu: