Slnečnicový chlieb (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Vždy ma poteší,ked sa mi chlieb vydarí a chutí.Tento som robila s múky Rivercote.Mala som obavu,ale podaril sa.
60 minút príprava |
50-60 minút na 200 °C |
Postup
- V pekárničke som si nechala zamiesiť cesto.Najsamprv dáme tekuté suroviny a tak suché a nakoniec droždie.Ked to robím ručne tak ja kvások nerobím,len droždie rozpustím v mlieku a hned zapravím na chleba.Vždy mi pekne vykysne.
- Pekárničku som nastavila na prípravu cesta .
- Po vykysnuti som cesto na pomúčenej doske vyvaľala .Nechala som trocha postáť,cesto podkyslo a ešte raz som ho preložila a sformovala bochník.Medzi tým som vyhriala rúru.
- Zároveň ked zapínam rúru,tak vložím aj misku /hlinenú/ ,aby sa vyhriala.Ked je rúra nahriatá,tak vložím bochník do misky a zároveň dám do rury aj hlinený hrnček s vodou.
Pečiem pri 200 °C asi 20 min. a 30-35 min. pri teplote 120 °C.
- Po upečení chlebík potriem zľahka vodou a nechám vychladnúť na mriežke.
- Tento som piekla v pekárničke ,ale o 1/3 menším množstvom surovín.