Slivkový koláč

Slivkový hrnčekový koláč s mrveničkou

Autor receptu: helena10

Jednoduché a rýchle pečenie s pomocou 200 ml hrnčeka. Koláč má báječnú chuť.

10 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na hustejšie cesto – múku, soľ, cukor, kypriaci prášok do perníka, mleté vlašské orechy, vodu, olej a citrónovú šťavu spolu vymiešame. Vylejeme a rovnomerne rozotrieme na tukom vymastený a strúhankou posypaný plech s rozmermi 20 x 35 cm.
  2. Na cesto štedro naukladáme scedené polovičky sliviek z kompótu (rezná strana hore, šupka dole) a posypeme ich podľa vlastnej chuti mletými orechami, škoricovým cukrom a nakoniec mrveničkou. Na mrveničku rukou rýchlo zmiešame múku, studené maslo a cukor. (Môžeme si spraviť svoju obľúbenú mrveničku.)
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre 25-30 minút na 175 °C.
  4. Po vychladnutí upečený koláč nakrájame. Dobrú chuť prajem.