Slivkove čatní
Slivkove čatní

Slivkové chutney

zolik - fotkazolik, 23. októbra 2018
Slivkové chutney
Foto: zolik

Chutney je vlastne pikantná marmeláda. Len tam pridáme tak trochen chilli, tak trochen ocot, tak trochen zázvor/ďumbier, a pod. všetkeho tak trochen... nasledujte tento rcpt...

8
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

1 kg vykôstkované
1 ks
2 strúčiky
1 PL (ďumbier) čerstvý
1 PL
1/2 PL
1 ks čerstvá
2 dcl
150 g
1/2 PL
1-2 PL
1 ks
1 ks
1-2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    všetko pokrájať, zmiešať a ...

    Slivkové chutney - obrázok 1
  2. 2

    urobit chutney, dať do pohárov, sterilizovať...

  3. 3

    a to je celá veda...

    Slivkové chutney - obrázok 3

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Myslím, že horčicové semiačka je vhodné najprv niekoľko sekúnd nasucho opražiť (kým nezačnú pukať) a potom pridať k ostatným surovinám, ale inak je to super.
Mala som kedysi brožúrku s receptami a bol tam aj na chutney, niekoľko druhov, aj slivkový, pár desaťročí dozadu, už ju nemám, škoda, ale si pamätám, že konzistencia bola pastová, ako na džem, tak sa pýtam, či to nie je treba rozmixovať, lepšie by sa mi to zdalo ako príloha v takom stave.
@Evanaaa
Ahoj, dakujem za komentar. Ak chces mozes samozrejme aj rozmixovat. Podla mna by ale bolo lepsie rozmixovat len 1/2 masy a druhu 1/2 nechat v kuskoch. Ja osobne chutney nemixujem nakolko mam rada prave tu konzisteciu z kuskov, taku na zakusnutie ;-)

Pridaj komentár k receptu: