Bryndzové palacinky

Slané palacinky s bryndzovou plnkou

Autor receptu: redakcia

Palacinky by deti jedli každý deň. Aby boli výdatnejšie a výživnejšie, zobrala som si na pomoc bryndzu a bylinky. A tak vznikli chutné slané palacinky s bryndzovou plnkou.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do mixéra nalejeme mlieko, nasypeme preosiatu múku, pridáme soľ, vajcia a dohladka rozmixujeme. Cesto vylejeme do misky.
  2. Na panvici na silnom ohni rozohrejeme trochu oleja a nalejeme naberačku cesta. Oheň hneď stiahneme na mierny. Palacinku minútku–dve pražíme na miernom ohni a otočíme na druhú stranu. Z cesta by malo vyjsť asi 12 palaciniek.
  3. Pripravíme plnku. V miske dôkladne vidličkou premiešame bryndzu a kyslú smotanu. Pridáme mletú červenú papriku a pretlačený strúčik cesnaku. Premiešame.
  4. Pažítku nadrobno nasekáme. Lístky tymianu umyjeme a necháme odkvapkať.
  5. Hotové teplé palacinky naplníme bryndzovou plnkou. Ozdobíme tymianom a pažítkou alebo nadrobno nakrájanou lahôdkovou cibuľkou. Môžeme podávať s kúskami údenej šunky.