Bryndzové palacinky
Slané palacinky s bryndzovou plnkou
Autor receptu: redakcia
Palacinky by deti jedli každý deň. Aby boli výdatnejšie
a výživnejšie, zobrala som si na pomoc bryndzu a bylinky.
A tak vznikli chutné slané palacinky
s bryndzovou plnkou.
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Do mixéra nalejeme mlieko, nasypeme preosiatu múku, pridáme soľ, vajcia a dohladka rozmixujeme. Cesto vylejeme do misky.
- Na panvici na silnom ohni rozohrejeme trochu oleja a nalejeme naberačku cesta. Oheň hneď stiahneme na mierny. Palacinku minútku–dve pražíme na miernom ohni a otočíme na druhú stranu.
Z cesta by malo vyjsť asi 12 palaciniek.
- Pripravíme plnku. V miske dôkladne vidličkou premiešame bryndzu a kyslú smotanu. Pridáme mletú červenú papriku a pretlačený strúčik cesnaku. Premiešame.
- Pažítku nadrobno nasekáme. Lístky tymianu umyjeme a necháme odkvapkať.
- Hotové teplé palacinky naplníme bryndzovou plnkou. Ozdobíme tymianom a pažítkou alebo nadrobno nakrájanou lahôdkovou cibuľkou. Môžeme podávať s kúskami údenej šunky.