Fašírka
Šľahaná kuracia sekaná
Autor receptu: lea123321
Zvonku chrumkavá, zvnútra
šťavnatá a jemná.
4-6 porcie |
15 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Všetke suroviny dáme do misky a vyšľaháme mixérom.
- Masu vložíme do formy (ja mám formu na sekanú z Tesca, netreba ju pred pečením vymazávať a sekaná sa pekne vyklopí). Zakryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme 40-50 minút, potom odkryjeme a zapekáme cca 10 minút, kým vrch nezhnedne, vtedy bude zvonku chrumkavá.
- Podávame podľa chuti (so zemiakovou kašou, do žemle so syrom ...) Určite sa dá zameniť mäso za iné, alebo huby napr. za šampiňóny, olivy, mrkvu, hrášok ... Prípadne vložiť do stredu vajíčko na tvrdo, vrch potrieť horčicou, miesto solamylu použiť strúhanku alebo nejakú múku;) možností je veľa :)
- Recept stojí za vyskúšanie, jednoduché a rýchle jedlo na mnoho spôsobov. Prajem dobrú chuť :)