Šľahačkový pudingáč
Svieži výborne chutí a ľahko sa pripravuje.
40
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
15+40 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
| 500 g |
|
| 150 g |
|
| 3 lyžice |
|
| 1 lyžička |
|
| 1 balíček |
|
| 2 ks |
|
| 2 dcl |
|
| 500 ml |
|
| Puding: | |
| 800 ml |
|
| 2 balíčky |
|
| 1 lyžica |
|
| 2 balíčky |
|
| Šľahačkový krém: | |
| 300 ml |
|
| 2 balíčky |
|
| 2 balíčky |
|
| 1 lyžica |
|
| 2 balíčky |
|
| 700 ml |
|
| Na posyp: | |
|
|
|
Postup
-
1
Najprv si uvarím puding podľa návodu. Necháme vychladnúť. Celé vajce vymiešame s cukrom, pridáme olej, mlieko a premiešanú múku s práškom do pečiva, sódou, kakaom. Potom na cesto lyžicou kladieme vychladnutý puding na celý plech. Dáme piecť na 180 - 200 stupňov asi 35 - 40 min. Plech má 30 x 40 cm a vyššie okraje.
- 2
Práškové šľahačky vyšľahám s cukrom podľa návodu. Pochúťkové smotany vymiešam s vanilkovým cukrom a spojím so šľahačkou. Natriem na vychladnutý koláč posypem s postrúhanou čokoládou. Dáť do chladničky na pár hodín a môžem podávať.
Tiež Šľahačkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu