Šľahačkový zákusok

Šľahačkový pudingáč

Autor receptu: valina

Svieži výborne chutí a ľahko sa pripravuje.

40
porcií
60 minút
príprava
15+40 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si uvarím puding podľa návodu. Necháme vychladnúť. Celé vajce vymiešame s cukrom, pridáme olej, mlieko a premiešanú múku s práškom do pečiva, sódou, kakaom. Potom na cesto lyžicou kladieme vychladnutý puding na celý plech. Dáme piecť na 180 - 200 stupňov asi 35 - 40 min. Plech má 30 x 40 cm a vyššie okraje.
  2. Práškové šľahačky vyšľahám s cukrom podľa návodu. Pochúťkové smotany vymiešam s vanilkovým cukrom a spojím so šľahačkou. Natriem na vychladnutý koláč posypem s postrúhanou čokoládou. Dáť do chladničky na pár hodín a môžem podávať.