Čokoládová torta
Čokoládová torta

Šľahačková čokotorta

kaatka - fotkakaatka, 8. októbra 2018
Šľahačková čokotorta
Foto: Kaatka

Tento víkend som mala jasný cieľ, upiecť manželovi šľahačkovo-kávovú tortu k narodeninám. Osvedčenú a chutnú. Krém sa mi na dva razy nepodaril a preto Zobraziť celý popisTento víkend som mala jasný cieľ, upiecť manželovi šľahačkovo-kávovú tortu k narodeninám. Osvedčenú a chutnú. Krém sa mi na dva razy nepodaril a preto prišla na rad moja nová receptúra, niečo úplné nové a prekvapivo famózne :)

12
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
6 PL
3 PL
6 PL
1 PL
2 ČL
80 g mleté
4 PL
3 ks
400 ml (33 %)
250 g
200 g (min. 50 %)




Postup

  1. 1

    Korpus robím deň vopred. Celé vajíčka s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Potom k nim za stáleho šľahania po lyžiciach zašľaháme olej. V druhej miske zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva a mleté orechy. Opatrne vmiešame do vyšľahanej vaječnej peny. Cesto vylejeme do okrúhlej tortovej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme približne 20 minút v predhriatej rúre pri teplote 180 °C. Upečený korpus necháme vychladnúť.

  2. 2

    Kvôli vychladnutiu si najprv nad parou roztopíme 200 g čokolády. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Korpus natrieme silnou vrstvou džemu. Ten višňový krásne vynikne :) Poukladáme nakrájaný banán. Môžeme ukladať aj na seba. Hlavne, aby boli minimálne tri banány kvôli chuti.

  4. 4

    V mise vyšľaháme šľahačkovú smotanu, nie uplne do tuha. Pridáme mascarpone a postupne pri nízkych otáčkach pridávame vychladnutú čokoládu. Miešať treba opatrne, aby sme ju neprešľahali a plnka nezredla. Keď dosiahneme pevnú šľahačkovú "penu" , môžeme ju vyliať opatrne na korpus, jemne s lopatkou rozotrieme podľa vlastnej nápaditosti. Navrch som posypala nastrúhanú čokoládu ale výborne vynikne aj lesné ovocie. Tuhnúť by mala v chladničke min. 2 hodiny a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

denyany
Super. Takýto krém robievam roky, vždy je výborný.
haji
Velmi pěkný recept, krém se mi velice líbí - utěšená torta. Jsi šikulka! Mám dotaz, zda jsi krém dělala ručně a nebo za pomoci mixera?
1x kaatka
kaatka
@Haji (9.10.2018 13:02)

Ahoj. Miešala som ho s mixérom. Šľahačku na vyšších otáčkach a mascarpone s čokoládou na nižších otáčkach:)
haji
@Kaatka (9.10.2018 16:23)
Jsi zlatá, moc děkuji za technické upřesnění. Nemám tolik zkušeností s podobným druhem krému, který mě magicky přitahuje.
violeta
Výborný nápad takto spevniť parížsku šľahačku. Nepečiem veľa, ale práve tento typ torty má rád môj syn, možno raz využijem :)
marienka44
Mám v chladnicke kokosový tuk v tuhom stave. Treba pred pridaním do cesta rozpustiť?