Tekvicový nákyp
Sladký tekvicový nákyp
Autor receptu: tejaja
Nezvyčajná príprava tekvice, ktorá poteší.
3 porcie |
60 minút príprava |
40 minút na 170 °C |
Postup
- Tekvicu nakrájame na kocky, dáme do kastróla, pridáme 2 lyžice vody a zakrytú asi 10 minút podusíme. Potom ju rozmixujeme.
- Múku premiešame s práškom do pečiva, 150 g cukru, škoricou, zázvorom, vanilkovým cukrom, mliekom, olejom, soľou a tekvicovým pyré.
- Zmes vylejeme do zapekacej misy asi 20x20 cm.
- Povrch posypeme zvyšnými 50 g cukru a mletými orechmi.
- Vodu (300 ml) privedieme k varu a opatrne ňou zalejeme masu v zapekacej miske. Nemiešame.
- Zakryjeme a pečieme na 180 °C asi 40 minút. Potom odkryjeme a dopečieme ďalších asi 15 minút, kým sa povrch nezafarbí.
- Podávame s kompótom alebo čerstvým ovocím.