Tekvicový nákyp

Sladký tekvicový nákyp

Autor receptu: tejaja

Nezvyčajná príprava tekvice, ktorá poteší.

3
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu nakrájame na kocky, dáme do kastróla, pridáme 2 lyžice vody a zakrytú asi 10 minút podusíme. Potom ju rozmixujeme.
  2. Múku premiešame s práškom do pečiva, 150 g cukru, škoricou, zázvorom, vanilkovým cukrom, mliekom, olejom, soľou a tekvicovým pyré.
  3. Zmes vylejeme do zapekacej misy asi 20x20 cm.
  4. Povrch posypeme zvyšnými 50 g cukru a mletými orechmi.
  5. Vodu (300 ml) privedieme k varu a opatrne ňou zalejeme masu v zapekacej miske. Nemiešame.
  6. Zakryjeme a pečieme na 180 °C asi 40 minút. Potom odkryjeme a dopečieme ďalších asi 15 minút, kým sa povrch nezafarbí.
  7. Podávame s kompótom alebo čerstvým ovocím.