Mliečna kapustová polievka
Mliečna kapustová polievka

Sladkokyslá mliečna kapustová polievka fotorecept

malenik - fotkamalenik, 20. februára 2020
Sladkokyslá mliečna kapustová polievka (fotorecept)
Foto: malenik

Polievka sa varí z hlávkovej kapusty. Túto jednoduchú, lacnú a rýchlu polievku ma naučila babka. Pri štyroch deťoch, ktoré mala, sa ani zložité jedlá nedali v bežný deň variť ☺ Dnes tieto jej staré recepty s obľubou varím a keď chutia aj mojim deťom, nie je čo viac dodať ☺

8-10
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/4 hlávky
1 ks
2 PL
1-2 KL
300-400 ml
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kapustu nakrájame alebo postrúhame, ale nie na moc veľké kusy. Cibuľu nakrájame na drobno.

    Sladkokyslá mliečna kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji opečieme cibuľu, pridáme nakrájanú kapustu, osolíme, prisypeme mletú rascu a chvíľku orestujeme. Keď kapusta trochu zmäkne, prilejeme vodu a varíme do mäkka, cca 30 minút, treba ochutnávať.

    Sladkokyslá mliečna kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je kapusta mäkká, zahustíme polievku zátrepkou. V cca 3-4 dcl mlieka poriadne rozmiešame 3 PL hladkej múky, aby sme nemali v polievke hrudky a vylejeme do polievky a necháme 10 minút prevrieť. Prevárame na miernom ohni, aby polievka nevykypela. Párkrát sa mi to stalo a nebola som z toho nadšená, tak si dávam už pozor.

    Sladkokyslá mliečna kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ku koncu varenia dochutíme polievku soľou, korením, cukrom, octom a kôprom. Množstvá koľko čoho si musíte uz vychytať sami, lebo niekto ma rád kyslejšie, niekto sladšie. Dobrú chuť ☺

    Sladkokyslá mliečna kapustová polievka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@farbuska (20.2.2020 21:22)

Ďakujem za komentár, tento recept sa dá použiť aj na prípravu prívarku k pečenej klobáse, sekanej, alebo špekačke, stačí dať menej vody, prípadne viac zahustiť