Sladkokyslá mliečna kapustová polievka fotorecept
Foto: malenik
Polievka sa varí z hlávkovej kapusty. Túto jednoduchú, lacnú a rýchlu polievku ma naučila babka. Pri štyroch deťoch, ktoré mala, sa ani zložité Zobraziť celý popisPolievka sa varí z hlávkovej kapusty. Túto jednoduchú, lacnú a rýchlu polievku ma naučila babka. Pri štyroch deťoch, ktoré mala, sa ani zložité jedlá nedali v bežný deň variť ☺ Dnes tieto jej staré recepty s obľubou varím a keď chutia aj mojim deťom, nie je čo viac dodať ☺
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kapustu nakrájame alebo postrúhame, ale nie na moc veľké kusy. Cibuľu nakrájame na drobno.
-
2
Na oleji opečieme cibuľu, pridáme nakrájanú kapustu, osolíme, prisypeme mletú rascu a chvíľku orestujeme. Keď kapusta trochu zmäkne, prilejeme vodu a varíme do mäkka, cca 30 minút, treba ochutnávať.
-
3
Keď je kapusta mäkká, zahustíme polievku zátrepkou. V cca 3-4 dcl mlieka poriadne rozmiešame 3 PL hladkej múky, aby sme nemali v polievke hrudky a vylejeme do polievky a necháme 10 minút prevrieť. Prevárame na miernom ohni, aby polievka nevykypela. Párkrát sa mi to stalo a nebola som z toho nadšená, tak si dávam už pozor.
-
4
Ku koncu varenia dochutíme polievku soľou, korením, cukrom, octom a kôprom. Množstvá koľko čoho si musíte uz vychytať sami, lebo niekto ma rád kyslejšie, niekto sladšie. Dobrú chuť ☺
Ďakujem za komentár, tento recept sa dá použiť aj na prípravu prívarku k pečenej klobáse, sekanej, alebo špekačke, stačí dať menej vody, prípadne viac zahustiť
Ano, mne ide hlavne o to, nakrmit rodinu, rýchlo, jednoducho, lacno a chutne, hehe
Mne sa tam tiež práve ten kôpor zapáčil. Stále mám čerstvý - počas tejto teplej zimy si pekne rástol aj v bedničke na balkóne.
Ďakujem za komentár, áno áno, aj zemiaky sa tam hodia, aj bez kôpru môže byť, fantázii sa medze nekladú a bude to stále jedlé
Diky, som sa s chuťou zasmiala, trafil si sa do môjho názoru, na modernú gastronómiu...