Ryžové krokety
Sladké ryžové krokety
Autor receptu: ryzasos
Vynikajúci recept na (ne)tradičný dezert. Na tento recept potrebujete suroviny, ktoré máte pravdepodobne vždy po ruke.* Na
tento recept sa ideálne hodí strednozrnná ryža SOS Classic. Krokety majú jemný nádych vanilky a pomaranču. V spojení s
čokoládovou omáčkou sú naozaj neodolateľné.
4 porcie |
5 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Mlieko s vanilkovým strukom zohrejte na 80 °C. Po 5 minútach zvýšte plameň a nechajte zovrieť. Pridajte ryžu SOS Classic, znížte plameň a varte 15 minút. Odstavte.
- Posypte cukrom a nechajte vychladnúť.
- Do ryže pridajte nastrúhanú pomarančovú kôru a zrniečka z vanilkového struku. Odložte do chladničky na 2 hodiny.
- Vaječné bielky vymiešajte, ale nie do snehu. Mandle nasekajte.
- Zohrejte väčšie množstvo oleja.
- Z ryžovej hmoty vyformujte guľôčky v priemere 3 cm. Namočte ich do bielkov, obaľte v nasekaných mandliach a dajte smažiť. Keď budú krokety osmažené dozlatista, vyberte a uložte na absorbujúci papier.
- Podávajte s čokoládovou omáčkou.