Ryžové krokety

Sladké ryžové krokety

Autor receptu: ryzasos

Vynikajúci recept na (ne)tradičný dezert. Na tento recept potrebujete suroviny, ktoré máte pravdepodobne vždy po ruke.* Na tento recept sa ideálne hodí strednozrnná ryža SOS Classic. Krokety majú jemný nádych vanilky a pomaranču. V spojení s čokoládovou omáčkou sú naozaj neodolateľné.

4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mlieko s vanilkovým strukom zohrejte na 80 °C. Po 5 minútach zvýšte plameň a nechajte zovrieť. Pridajte ryžu SOS Classic, znížte plameň a varte 15 minút. Odstavte.
  2. Posypte cukrom a nechajte vychladnúť.
  3. Do ryže pridajte nastrúhanú pomarančovú kôru a zrniečka z vanilkového struku. Odložte do chladničky na 2 hodiny.
  4. Vaječné bielky vymiešajte, ale nie do snehu. Mandle nasekajte.
  5. Zohrejte väčšie množstvo oleja.
  6. Z ryžovej hmoty vyformujte guľôčky v priemere 3 cm. Namočte ich do bielkov, obaľte v nasekaných mandliach a dajte smažiť. Keď budú krokety osmažené dozlatista, vyberte a uložte na absorbujúci papier.
  7. Podávajte s čokoládovou omáčkou.