Pudingový zákusok
Škoricové rezy s kyslou smotanou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Fantastické rezy vhodné na sviatočné posedenie, ktoré prekvapia chuťou. Nenáročná príprava, ktorú zvládne aj začiatočník.
30 porcií |
50-60 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Vajíčka vyšľaháme do peny, pridáme štipku soli, cukor, vyšľaháme do penista a po častiach vmiešame olej. Múku preosejeme spojíme s práškom do pečiva a varechou zapracujeme do vaječného základu.
- Plech 25x30 cm vyložíme papierom a rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20-25 minút.
- Suroviny na puding a smotanový krém.
- Upečený korpus preklopíme na pracovnú dosku, stiahneme papier na pečenie.
- Korpus dáme na plech, vrch upravíme, pokvapkáme mliekom.
- Puding: V troche mlieka rozhabarkujeme pudingový prášok. Zbytok mlieka dáme variť s cukrom, po zovretí vlejeme pripravený pudingový prášok a uvaríme hustý puding, ktorý za horúca vylejeme na pripravený korpus. Necháme vychladnúť.
- Smotanový krém: Kyslú smotanu, vanilínový cukor zmiešame spolu. Vyšľaháme smotanu a šľahačku po častiach zmiešame s kyslou smotanou.
- Smotanový krém rozotrieme po celom povrchu pudingu.
- Uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame a rezy posypeme mletou škoricou.
- Takto rez, dobrú chuť.