Pudingový zákusok

Škoricové rezy s kyslou smotanou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Fantastické rezy vhodné na sviatočné posedenie, ktoré prekvapia chuťou. Nenáročná príprava, ktorú zvládne aj začiatočník.

30
porcií
50-60 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vajíčka vyšľaháme do peny, pridáme štipku soli, cukor, vyšľaháme do penista a po častiach vmiešame olej. Múku preosejeme spojíme s práškom do pečiva a varechou zapracujeme do vaječného základu.
  2. Plech 25x30 cm vyložíme papierom a rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20-25 minút.
  3. Suroviny na puding a smotanový krém.
  4. Upečený korpus preklopíme na pracovnú dosku, stiahneme papier na pečenie.
  5. Korpus dáme na plech, vrch upravíme, pokvapkáme mliekom.
  6. Puding: V troche mlieka rozhabarkujeme pudingový prášok. Zbytok mlieka dáme variť s cukrom, po zovretí vlejeme pripravený pudingový prášok a uvaríme hustý puding, ktorý za horúca vylejeme na pripravený korpus. Necháme vychladnúť.
  7. Smotanový krém: Kyslú smotanu, vanilínový cukor zmiešame spolu. Vyšľaháme smotanu a šľahačku po častiach zmiešame s kyslou smotanou.
  8. Smotanový krém rozotrieme po celom povrchu pudingu.
  9. Uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame a rezy posypeme mletou škoricou.
  10. Takto rez, dobrú chuť.