Skladané francúzske zemiaky

Autor receptu: gabita

Dnes som sem nazrela, aby som sa inspirovala, co uvarit. Receptov na ´francuzske´ zemiaky je vela a z roznych krajin. Moja francuzka kamaratka ich pozna - nie ako francuzke, ale ako tradicne jedlo u nich doma (maju farmu na fois-gras) - len v nich prevladaju - okrem zemiakov - paradajky...

4
porcie
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. ocistila som si zemiaky. pokrajala na kolieska, oplachla studenou vodou. Uvarila Vajicka. Nakrajala na kolieska, takisto cukiny, cibulu, paradajky, klobasku. Len sunku na kocky.
  2. Na olejom vytretu misu som naukladala zemiaky, posolila ich, na ne cukiny, na ne klobasu a sunku.
  3. dalsia vrstva je valicko, kedze u nas nie vsetci maju radi aj zltok , tak takto
  4. Posolila, naukladala zemiaky, ochutila korenim, na ne paradajku a cibulu a sol.
  5. Na zaver zemiaky, posypane mletou cervenou paprikou, alobal a prave sa to pecie... Cukiny a paradajky pustia stavu, cin sa zemiaky v rure pod alobalom uvaria - netreba ich pre to predvarat...
  6. Po hodine v rure som alobal odokryla a poprasila nastruhany tvrdy syr a este na 5 min dopiekla.
  7. Dobru chut z Mexika, za chvilu mame obed hotovy, dorobim len cerstvy salat, polievku kremovu z rozmixovanej zeleniny z vcerajsej polievky, nutelovo - bananovu zmrzlinu a papajovu malinovku - o tom inokedy. Saludos