Skladané francúzske zemiaky
Autor receptu: gabita
Dnes som sem nazrela, aby som sa inspirovala, co uvarit. Receptov na ´francuzske´
zemiaky je vela a z roznych krajin. Moja francuzka kamaratka ich pozna - nie
ako francuzke, ale ako tradicne jedlo u nich doma (maju farmu na fois-gras) - len v nich
prevladaju - okrem zemiakov - paradajky...
4 porcie |
60 minút na 180 °C |
Postup
- ocistila som si zemiaky. pokrajala na kolieska, oplachla studenou vodou. Uvarila Vajicka. Nakrajala na kolieska, takisto cukiny, cibulu, paradajky, klobasku. Len sunku na kocky.
- Na olejom vytretu misu som naukladala zemiaky, posolila ich, na ne cukiny, na ne klobasu a sunku.
- dalsia vrstva je valicko, kedze u nas nie vsetci maju radi aj zltok , tak takto
- Posolila, naukladala zemiaky, ochutila korenim, na ne paradajku a cibulu a sol.
- Na zaver zemiaky, posypane mletou cervenou paprikou, alobal a prave sa to pecie... Cukiny a paradajky pustia stavu, cin sa zemiaky v rure pod alobalom uvaria - netreba ich pre to predvarat...
- Po hodine v rure som alobal odokryla a poprasila nastruhany tvrdy syr a este na 5 min dopiekla.
- Dobru chut z Mexika, za chvilu mame obed hotovy, dorobim len cerstvy salat, polievku kremovu z rozmixovanej zeleniny z vcerajsej polievky, nutelovo - bananovu zmrzlinu a papajovu malinovku - o tom inokedy. Saludos