Foto: valina
Tento recept som vyskúšala a veľmi sa mi páči.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
400 g |
|
|
|
štipka |
|
1 PL |
|
1 PL rozpustené |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
Kvások: | |
200 ml |
|
1 bal. |
|
1 ČL |
|
Na vysmážanie: | |
|
|
Na ozdobu: | |
1 ks |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Z vlažného mlieka, sušeného droždia a cukru si urobíme kvások. Do misy preosejeme múku, pridáme žĺtok, soľ, rozpustené maslo, rum, kyslú smotanu, cukor a nastrúhanú citrónovú kôru. Pridáme kvások a vypracujeme riedke cesto. Cesto necháme 1 hodiny kysnúť.
- 2
Na dávkovenie cesta do horúceho oleja použijeme pollitrovú PET fľašu so širším hrdlom. Do fľaše nalejeme trocha oleja, aby sa vnútorné steny fľaše obalili olejom a lyžicou vložíme vykysnuté cesto. Do rozohriateho oleja vytláčame guľky cesta, ktoré nožnicami vždy odstrihneme. Šišky vysmážame.
- 3
Šišky necháme vychladnúť. Z bielka a cukru vymiešame tuhý sneh a šišky ním ozdobíme. Polejeme ešte toppingom.
Tiež kysnuté šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pridala som 1 balíček droždia sušené