Pečené šišky
Pečené šišky

Šišky pečené v rúre fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 10. novembra 2022
Šišky pečené v rúre (fotorecept)
Foto: olinecka

Určite potešíte veľkých aj malých. Výborná pochúťka na raňajky desiatu, olovrant, večeru.

15
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 190-200 °C

Suroviny

Cesto:
350 g
1 bal.
180 ml vlažné
80 g rozpustené
2 ks
1-2 ČL
3 PL
Na potretie:
 rozpustené
Na ozdobenie:
 (alebo práškový cukor na posypanie)




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto.

    Šišky pečené v rúre (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Do vlažného mlieka pridáme 1 ČL cukru, 1 PL múky, vsypeme sušené droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme pridáme zbytok surovín zbytok cukru, soľ, žĺtky, kvások, rozpustené maslo. Mixérom alebo rukou miesime aspoň 15 minút na hladké cesto. Zakryjeme čistou utierkou necháme na teplom mieste kysnúť.

    Šišky pečené v rúre (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.

    Šišky pečené v rúre (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozvaľkáme a pomocou formičky alebo pohárom vykrojíme šišky.

    Šišky pečené v rúre (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Šišky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme trocha nakysnúť. Pred vložením do rúry potrieme rozpusteným maslom.

    Šišky pečené v rúre (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Rúru predhrejeme na 190 - 200 stupňov pečieme 15 minút do zlatista. Upečené za horúca potrieme rozpusteným maslom.

    Šišky pečené v rúre (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Pred podávaním pofŕkame čokoládovou polevou alebo posypeme práškovým cukrom.

    Šišky pečené v rúre (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť.

    Šišky pečené v rúre (fotorecept)  - obrázok 8

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Prečo tomuto pečivu ľudia hovoria šišky, to nie sú šišky, ale buchty. Šišky sa odjakživa pražili v tuku. Buchty sa piekli odjakživa v rúre. Nič v zlom, ale je to fakt.
laylastastykitchen
@dr (10.11.2022 20:08)

Na tému šišky som tu nedavno písala ale napišem znova. Prečo šišky musia byť len vyprážané? Prečo by to mali byť buchty? Sú to šišky len zdravšie! Ja napr. robím rezne iba pečené v rúre. Nikdy nerobím vyprážané. Znamená to, že to už nie su rezne len kôli tomu ze nie su vyprážané? Taktiež hranolky nikdy nerobim v oleji. Pečiem iba v rúre, čiže to už nie su hranolky? :-D Ja som za to ze vyprázanie vobec nie je k zivotu potrebné. Vsetko sa dá spravit zdravsie bez oleja a stale to budu len sisky, rezne alebo cokolvek ine. Je to zdravsia verzia!
haji
Ať sú to šišky, nebo buchty, určitě jsou výborné. Vděčná dobrota, hezky ke kafíčku a nebo dobrému čajíku nemají chybu.
olinecka
Varechači ďakujem pekne za komentáre čas prečítať recept.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Tak sme sa dohodli "šiškobuchty" :-). Tak je to teda jedno, pečieme a smažíme ďalej :-).
evanaaa
@olinecka , pekné, ako všetko od teba, bez rozdielu, ako sa to nazýva :) A ešte - ako si robila tie dierky s tým prstencom?
olinecka
@evanaaa (11.11.2022 18:46)

Ďakujem za nahliadnutie receptu, dierky po upečení boli malé(nakysnuté) tak kde už bola len som zväčšila mám formičku. Ďakujem veľmi pekne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia