Silná hovädzia polievka s cesnakom (Tirit çorbası) videorecept
Fantastická polievka, ktorá chutí najlepšie dobre horúca a štipľavá. Stačí len chlieb alebo pečivo a máte na stole obed či večeru pre celú rodinu! Zobraziť celý popisFantastická polievka, ktorá chutí najlepšie dobre horúca a štipľavá. Stačí len chlieb alebo pečivo a máte na stole obed či večeru pre celú rodinu! Je to jedna z našich najobľúbenejších polievok.
Naučila som sa ju od manželovej rodiny ako Tirit çorbası🙂
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2022/10/silna-hovadzia-polievka-s-cesnakombeef.html?m=1
tepelná úprava
Foto: cesminaz
Postup
-
1
Do hrnca dáme kosťové hovädzie rebrá, na väčšie kusy pokrájanú nožinu, soľ a 8 veľkých strúčikov cesnaku. Zalejeme vodou a necháme takto variť celkom domäkka. Môžete buď klasicky pomaly v hrnci, alebo dáte do kuchty a máte do 1 hodiny hotové🙂 Keď už mäso celkom zmäklo, postrúhame do polievky aj zvyšné 4 strúčiky cesnaku a ešte zo 15 minút povaríme.
- 2
Polievku podávame dobre horúcu a najlepšie s isot paprikou, alebo s chilli. K tejto polievke je chlieb neodmysliteľný a preto je to výborný plnohodnotný obed alebo večera👍🙂 Prajem dobrú chuť !
- 3
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
Tiež hovädzia polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zapomnela jsem napsat ještě zakysanou smetanu k té mátě!
Vám, @cesminaz používá jogurt, já zakysanku :-) Jsem zmlsanaaaa!!
Hovězí polévku dokonale doladí libeček, ale nikoliv list, nýbrž sušený oddenek (kořen). Musí být poměrně čerstvý, protože po roce žlukne a zhořkne. Bohužel se špatně shání, protože se většinou prodává příliš tenký, vhodný jen na odvary.
Vyvar, o kterem pisu, je podle rc @cesminaz varecha.pravda.sk/recepty/hovadzia-jogurtova-polievka-s-c...
Libecek do normalniho vyvaru, jasne. Nekdy. Varim ruzne. A mam jednu tajnou ingredienci a vyvar proste jedeeeeeee :-)
Jsem si to spatne precetla ten tvuj koment. Cim je ten kořen vyjimecny ve vyvaru?
Chuťově je ten rozdíl jasně odlišitelný. List je příliš výrazný a snadno poznatelný. Kořen dává polévce jemnou příchuť maggi a nemusí se v tom libeček poznat. Právě kvůli tomu asi Slováci libečku často říkají maggi. Koření Geršlík jej prodává pouze na odvary, takže je třeba se dohodnout s prodejcem.
Dekuji za osvetu, ale ja dolovat korinky nemusim, jsem zavislak na maggi :-)
Tá polievka s mätou a jogurtom má celkom inú chuť. Toto je niečo celkom iné, naozaj fantastické chuťovo🙂 Určite raz vyskúšaj ak budeš mať možnosť. Jesť to treba dobré horúce, s isot paprikou a mačkať si doňho chlieb!!! 🧡
Dakujem @haji si milá😊