Sezamové sušienky
Sezamové sušienky

Sezamové sušienky s bielou čokoládou a praclíkmi

nikajednadva - fotkanikajednadva, 28. januára 2020

Tieto sušienky ma celkom zaujali. Napriek veľkému množstvu bielej čokolády v recepte, neprídu mi príkro sladké, za čo môžeme vďačiť slaným praclíkom a sezamu. Zobraziť celý popisTieto sušienky ma celkom zaujali. Napriek veľkému množstvu bielej čokolády v recepte, neprídu mi príkro sladké, za čo môžeme vďačiť slaným praclíkom a sezamu.
Zdroj: https://www.olivemagazine.com/recipes/baking-and-desserts/white-chocolate-tahini-pretzel-cookies/

26
porcií
120 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

200 g
50 g
225 g (alebo margarín)
300 g
3 PL
1 ČL
1/2 ČL
250 g
50 g
2 ks
2 ČL
85 g
štipka
1/2 ČL (na polevu)
50 g (na polevu)




Postup

  1. 1

    Maslo s tahini pastou v hrnci na malom ohni roztopíme a necháme vychladnúť. Sezam na suchej panvici opražíme do zlatista. Bielu čokoládu nakrájame na malé kocky a praclíky polámeme na menšie kúsky. Asi 1/4 bielej čokolády a praclíkov odložíme bokom.

  2. 2

    V jednej miske zmiešame suché ingrediencie - múku, sódu bikarbónu, škoricu, dve lyžice sezamu a štipku soli.

  3. 3

    Vo väčšej miske elektrickým mixérom zmiešame cukor s roztopeným maslom s tahini pastou. Po jednom pridáme vajcia, vanilkovú esenciu a šľaháme až bude hmota bledšia a mierne hustejšia. Prisypeme suché ingrediencie a vareškou premiešame. Nakoniec pridáme 3/4 nasekanej čokolády a praclíkov a ešte raz jemne premiešame. Cesto dáme aspoň na 30 minút odstáť do chladničky.

  4. 4

    Naberačkou na zmrzlinu formujeme na papieri na pečenie guľky, asi 10 cm od seba. Sušienky jemne spľasneme a na vrch uložíme odloženú nasekanú bielu čokoládu, polámané praclíky a opražený sezam. Pečieme pri 190 °C (170 °C v teplovzdušnej rúre) asi 9-10 minút.

  5. 5

    Poleva na ozdobenie: V miske nad parou (alebo opatrne v mikrovlnke) roztopíme 50 g bielej čokolády a kokosový olej. Upečené vychladnuté sušienky pokvapkáme roztopenou čokoládou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia