Segedínsky guláš fotorecept
Foto: gordonko
... ,,od kapusty chlap je hustý,, ..... niektorá kapusta preháňa , vtedy Zobraziť celý popis... ,,od kapusty chlap je hustý,, ..... niektorá kapusta preháňa , vtedy máte ,,husté behanie,, vy
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
potrebné suroviny
-
2
nakrájame si cibuľu nadrobno , mäso na kocky a kapustu na menšie kúsky
-
3
cibuľu si osmahneme na horúcom oleji do sklovita
-
4
pridáme na kocky pokrájané mäso ... premiešame
-
5
osolíme a okoreníme čierným mletým korením a osmahneme, kým nám mäso ,,neobelie,, ...potom zavrieme tlakový hrniec a dusíme asi 20 - 25 minút
-
6
keď je mäso skoro hotové , pridáme pokrájanú kapustu
-
7
premiešame
-
8
podlejeme vodou
-
9
pridáme ostatné korenie , bobkový listy , celé nové korenie a čierne korenie a necháme povariť
-
10
medzitým si na suchej panvici prehrejeme asi dve či tri lyžice múky a ked začne hnednúť, pridáme olej a premiešame spolu
-
11
pridáme červenú mletú papriku, premiešame a za stálého miešania podlievame trochou vody, kým nemáme krémovú konzistenciu ...pozor na hrudky ..... ak sa vám hrudky spravia, preložte zátrepku do vyššej nádoby a použite tyčový mixér
-
12
..... kremovú zátrepku pridáme ku kapuste a premiešame
-
13
smotanu premiešame s vegetou
-
14
a tým chuť zjemníme .... dochutíme octom podľa vlastnej chuti a necháme prejsť varom
-
15
.... DOBRÚ CHUŤ
Došiel konzervant, tak použili Clavin.
kolozsvári je prekladaná kapusta s ryžou, náš Segedín je v Maďarsku székelykáposzta:-)
Koložvárska kapusta je niečo úplne iné.
Ja som sa zas kdesi dočítala, že guláš bol nazvaný podľa herca Szekelyho, ktorý si dával kyslú kapustu so smotanou v nejakej dobrej reštaurácii vo Viedni. Raz večer už nemali skoro nič, len trochu kapusty a nejaké dusené mäso, tak mu to zmiešali a naservírovali. Jemu to veľmi chutilo, tak ho nazvali podľa neho. Aj mne to veľmi chutí, robím tak ako ty, bez múky, zahusťovania a nešetrím smotanou. Pre mňa je segedín jedno z najlepších jedál.