Segedínsky guláš
Segedínsky guláš

Segedínsky guláš fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 27. septembra 2017
Segedínsky guláš (fotorecept)
Foto: gordonko

... ,,od kapusty chlap je hustý,, ..... niektorá kapusta preháňa , vtedy máte ,,husté behanie,, vy

30-45 minút
príprava
50-60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    potrebné suroviny

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    nakrájame si cibuľu nadrobno , mäso na kocky a kapustu na menšie kúsky

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    cibuľu si osmahneme na horúcom oleji do sklovita

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme na kocky pokrájané mäso ... premiešame

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    osolíme a okoreníme čierným mletým korením a osmahneme, kým nám mäso ,,neobelie,, ...potom zavrieme tlakový hrniec a dusíme asi 20 - 25 minút

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    keď je mäso skoro hotové , pridáme pokrájanú kapustu

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    premiešame

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    podlejeme vodou

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pridáme ostatné korenie , bobkový listy , celé nové korenie a čierne korenie a necháme povariť

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    medzitým si na suchej panvici prehrejeme asi dve či tri lyžice múky a ked začne hnednúť, pridáme olej a premiešame spolu

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    pridáme červenú mletú papriku, premiešame a za stálého miešania podlievame trochou vody, kým nemáme krémovú konzistenciu ...pozor na hrudky ..... ak sa vám hrudky spravia, preložte zátrepku do vyššej nádoby a použite tyčový mixér

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ..... kremovú zátrepku pridáme ku kapuste a premiešame

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    smotanu premiešame s vegetou

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    a tým chuť zjemníme .... dochutíme octom podľa vlastnej chuti a necháme prejsť varom

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    .... DOBRÚ CHUŤ

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 15
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Tlakový hrniec, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Niektorá kapusta preháňa a niektorá zase očividne zvyšuje výkonnosť tu na Vareche. Inak správny Maďar si segedín bez vegety nem vie predstaviť.
Takéto porcie s 5 kúskami mäsa dávali v Srdiečku za 4,70. Ale zato dali 5 knedlí, nielen tri.
1x bubaya
Nuž, hádať sa nebudem. Iba upresním, že príbuzných mám v meste Gyula, na rumunských hraniciach a recept aj to okolo pochádza odtiaľ. Sú to jednoduchí ľudia, roľníci, ktorí nikdy nemali čas na pridlhé a komplikované varenie. No a ten Kolozsvár som si overil v miestnom pohostinstve aj v reštaurácii. Szekely, čiže "sikulský" je v týchto končinách trocha odlišný, ale nie oveľa a nakoniec varenia ho zapekajú v trúbe.